Meslek yaşamı boyunca ulusal ve yerel basında birçok önemli görev üstlenen Adem Özsoy; Tercüman, Milliyet ve Sabah gazetelerinde muhabirlik yaptı. Bunun yanı sıra Anadolu Ajansı (AA) Edirne Temsilciliği ve Edirne TRT Haber Bürosu’nda görev alarak kentin nabzını uzun yıllar kamuoyuna aktardı.
Özsoy, 2004–2012 yılları arasında Uzunköprü Gazetesi ve Edirne İlk Haber Gazetesi’nin imtiyaz sahipliğini yürütürken, aynı dönemde Edirne Haber Gazetesi’nde editör olarak da görev yaptı. Yerel basının gelişimine önemli katkılar sunan Özsoy, medya alanındaki deneyimini radyo ve televizyona da taşıdı.
Edirne Televizyonu (ETV) ve Rumeli TV’de yapımcı ve sunucu olarak görev alan Adem Özsoy, hazırlayıp sunduğu “Edirne Gündemi” adlı haftalık programlarla kentin sorunlarını ve gündemini ekranlara taşıdı. Gazetecilik çalışmalarının yanı sıra uzun yıllar Edirne Belediye Başkan Danışmanlığı görevinde de bulunan Özsoy, kamuoyuna ve yerel yönetime önemli katkılar sağladı.
Gazeteciliğe veda ederken duygusal bir açıklama yapan Adem Özsoy,
“Hayatımın çok önemli bir yerini kaplayan, 50 senedir zevk alarak yaptığım gazetecilik mesleğimi noktaladım. Bu süreçte büyük bir mutluluk yaşadım. Bugüne kadar birlikte görev yaptığım tüm basın emekçisi arkadaşlarıma, beni takip eden okurlarıma, izleyicilerime ve tüm Edirne kamuoyuna teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Haber Merkezi
