EDİRNE LİSESİ’NİN GURUR GÜNÜ

Edirne’nin görkemli tarihinde önemli bir yer tutan Edirne Lisesi 166’ıncı kuruluş yıl dönümünü kutladı. Edirne Lisesi’nin mezunları her yıl olduğu gibi bu yıl da geleneksel pilav gününde bir araya geldiler.

EDİRNE LİSESİ’NİN GURUR GÜNÜ

Edirne’nin görkemli tarihinde önemli bir yer tutan Edirne Lisesi 166’ıncı kuruluş yıl dönümünü kutladı. Edirne Lisesi’nin mezunları her yıl olduğu gibi bu yıl da geleneksel pilav gününde bir araya geldiler.

VATANDAŞ
VATANDAŞ
24 Nisan 2023 Pazartesi 06:00
EDİRNE LİSESİ’NİN GURUR GÜNÜ

Edirne Lisesi Mezunları her yıl 23 Nisan’da düzenlenen geleneksel ilav gününde buluştu. Mezunlar arkadaşlarıyla eski günlerin yad ederken, Edirne Lisesi’nin kuruluşunun 166’ıncı yılını da hep birlikte kutladılar.

Edirne Lisesinde düzenlenen geleneksel Pilav Günü, her yıl geleneksel olarak çalınan zille başladı. Edirne Lisesi mezunları, öğrenciler ve öğretmenlerin katıldığı etkinlikte, mezunlar dönem arkadaşlarıyla bir araya gelerek eski günlerini yad ederek, hasret giderdiler. Etkinlikler kapsamında 40 ve 50 yıllık mezunlara plaketleri takdim edildi.

Eski mezunlar tarihi okulda okudukları sınıflardaki eski sıralarına oturarak, o günlerde yaşadıkları anılarını birbirlerine anlatarak, uzun saatler okullarından ayrılmadı.

Edirne Lisesi Eğitim Vakfı (ELEV) ve Edirne Lisesi'nden Yetişenler Derneği (ELYD) Genel Başkanı Atıl Erman gazetecilere yaptığı açıklamada, Edirne Lisesi’nin Türkiye’nin en önemli liselerinden biri olduğunu dile getirdi. Edirne Lisesi’nin 166’ıncı kuruluş yıl dönümünü tuklamanın mutluluğunu yaşadıklarını vurgulayan Erkan, “Edirne Lisesi demek, gelenek demek. Bu yıl 166’ncı yılını kutladığımız bu okulda pilavda bir gelenektir. İlk defa 1943 yılında başlamış, yaklaşık 80 yıldır devam eden bir gelenek. Bizi bir diğer mutlu eden konu ise son 1 yılda çok az sayıda lisede olan hazırlık sınıfına sahip bir lise. Türkiye’de liseler 4 yıldır, Edirne lisesi 5 yıldır. Çünkü İngilizce hazırlık sınıfı olduğu için. Edirne lisesi gerçekten Türkiye’deki liselerden çok farklı bir lisedir. Bugün okulumuzda olan laboratuvar bir çok devlet lisesinde yok” şeklinde konuştu.

Edirne Lisesi Okul Müdürü Recep Şentürk ise “Okulumuz bu yıl 166’ncı yıldönümünü yaşıyor. Aynı zamanda bugün Ramazan Bayramı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı. Bugün 3 sevinci bir arada yaşıyoruz” dedi.

Yavuz Göktaş

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.