HAVSA'DAKİ YANGIN YOL KAPATTI

Havsa ilçesine bağlı Oğulpaşa ve Abalar köylerinde çıkan geniş çaplı anız yangınları, ekipleri alarma geçirdi. Havsa-Edirne ve Havsa-İstanbul karayolu zaman zaman yangın nedeniyle trafiğe kapatılırken, kontrollü ulaşım sağlandı.

HAVSA'DAKİ YANGIN YOL KAPATTI

Havsa ilçesine bağlı Oğulpaşa ve Abalar köylerinde çıkan geniş çaplı anız yangınları, ekipleri alarma geçirdi. Havsa-Edirne ve Havsa-İstanbul karayolu zaman zaman yangın nedeniyle trafiğe kapatılırken, kontrollü ulaşım sağlandı.

VATANDAŞ
VATANDAŞ
14 Temmuz 2025 Pazartesi 00:00
HAVSA'DAKİ YANGIN YOL KAPATTI

Henüz belirlenemeyen bir nedenden çıkan yangın rüzgârın da etkisiyle kısa sürede yayıldı. Yangının kontrol altına alınarak yerleşim yerlerine sıçramaması için ekipler canla başla mücadele etti. Vatandaşlarda ekiplere yardım etmek için seferber oldu.

Alınan bilgiye göre, yangına ilk müdahale için Havsa ve Edirne belediyelerine bağlı itfaiye ekipleri, Orman İşletme Müdürlüğü ve Edirne Emniyet Müdürlüğü’ne ait TOMA aracı bölgeye sevk edildi. Yangının kontrol altına alınması için çok yönlü bir müdahale başlatıldı.

Abalar köyü camisinden yapılan anonsla, vatandaşlara çağrıda bulunuldu. Köy sakinleri yangın söndürme çalışmalarına gönüllü olarak katıldı. Ekiplerin ve vatandaşların birlikte yürüttüğü yoğun çabayla alevlerin yerleşim yerlerine sıçramaması için mücadele sürüyor.

Yetkililer, yangının çıkış nedeniyle ilgili araştırmaların sürdüğünü belirtirken, vatandaşlara anız yakmamaları ve olası yangınlara karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulundu. Yangın söndürme çalışmaları bölgede halen devam ediyor.

Bülent Sarıçiçek

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.