“HER SOKAKTAN ARAÇ KALKIYOR, DENETİM YOK”

Edirne Otogarı’nın ihaleye çıkarılmasından önce konuşan Tüm Trakya Otobüsçüler Derneği Başkanı Salim Altunhan, kentte yıllardır devam eden korsan taşımacılığa dikkat çekerek belediye, valilik ve emniyetin gerekli adımları atmadığını söyledi. Online bilet sisteminin otogar gelirlerini düşürdüğünü vurgulayan Altunhan, “Mevcut otogara sahip çıkamıyorsanız yeni ihale neyi değiştirecek?” dedi.

“HER SOKAKTAN ARAÇ KALKIYOR, DENETİM YOK”

Edirne Otogarı’nın ihaleye çıkarılmasından önce konuşan Tüm Trakya Otobüsçüler Derneği Başkanı Salim Altunhan, kentte yıllardır devam eden korsan taşımacılığa dikkat çekerek belediye, valilik ve emniyetin gerekli adımları atmadığını söyledi. Online bilet sisteminin otogar gelirlerini düşürdüğünü vurgulayan Altunhan, “Mevcut otogara sahip çıkamıyorsanız yeni ihale neyi değiştirecek?” dedi.

VATANDAŞ
VATANDAŞ
18 Kasım 2025 Salı 00:00
“HER SOKAKTAN ARAÇ KALKIYOR, DENETİM YOK”

Edirne Otogarı’nın ihaleye çıkarılması öncesinde değerlendirmelerde bulunan Tüm Trakya Otobüsçüler Derneği Başkanı ve Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Salim Altunhan, sektörde yaşanan hukuksuzluklara dikkat çekti. Yıllardır federasyonda aktif görev aldığını belirten Altunhan, otobüsçülerin haklarını her platformda savunduğunu söyledi.

Sektörde ciddi adaletsizlikler yaşandığını ifade eden Altunhan, A1 ve B1 belgelerine sahip araçların yolcu taşımacılığı yapamayacağını, buna rağmen bu belgelerle korsan taşımacılığın sürdüğünü belirtti. “Biz yanlış yere park etsek hemen ceza kesiliyor ama korsan çalışanlara kimse bir şey demiyor” şeklinde konuştu.

HER SOKAKTAN ARAÇ KALKIYOR, MEVCUT OTOGARA HÂKİM DEĞİLSİNİZ”

Belediyenin otogar ihalesi kararını yorumlayan Altunhan, şehirdeki mevcut denetim zafiyetine dikkat çekerek şu tepkiyi göstererek,“Mevcut otogara sahip çıkamıyorsunuz. Her sokaktan araç kalkıyor. Bu durum düzeltilmeden yapılacak ihalenin bir anlamı yok”dedi.

Online bilet satış sistemlerinin otogarlardaki işletmecileri zor durumda bıraktığını, yüzde 15 komisyonun ciddi gelir kaybı yarattığını dile getirdi.

AĞA TUR KOLLANIYOR, YASALAR HERKESE EŞİT UYGULANMALI”

AĞA Tur isimli firmanın korunup kollandığını iddia eden Altunhan, korsan taşımacılık yapan tüm firmalara eşit yaptırım uygulanması gerektiğini vurguladı. Defalarca yetkilileri aradığını ancak çoğu zaman geri dönüş alamadığını da belirtti.

VATANDAŞA ANINDA CEZA, KORSAN TAŞIMACIYA SESSİZLİK”

Altunhan, Edirne’de yaya geçidi ve park ihlallerine yönelik cezaların hızla uygulandığını ancak korsan taşımacılık konusunda aynı hassasiyetin gösterilmediğini söyledi. “Vatandaş anında ceza yiyor ama korsan taşıyanlara hiçbir işlem yok.” dedi.

Kendisi hakkında yapılan eleştirilere aldırmadığını belirten Altunhan, “Hakkını aramayan şeytandır. Herkes konuşmalı” ifadelerini kullandı.

Hiçbir firmayla ortaklığı olmadığını, yalnızca dernek başkanı olarak görev yaptığını yineleyen Altunhan, mütevazı bir yaşam sürdüğünü ve en önemli değerin sağlık ile huzur olduğunu vurguladı.

Mert Hamarat

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.