HOŞ GELDİN 11 AYIN SULTANI

11 ayın sultanı Ramazan ayı, tüm İslam aleminde olduğu gibi Edirne’de de büyük bir heyecan ve manevi coşku içerisinde karşılanıyor. Paylaşmanın, sabrın ve dayanışmanın ayı olan Ramazan, kentin tarihi ve kültürel dokusuyla birleşerek Edirnelilere ayrı bir huzur sunacak.

HOŞ GELDİN 11 AYIN SULTANI

11 ayın sultanı Ramazan ayı, tüm İslam aleminde olduğu gibi Edirne’de de büyük bir heyecan ve manevi coşku içerisinde karşılanıyor. Paylaşmanın, sabrın ve dayanışmanın ayı olan Ramazan, kentin tarihi ve kültürel dokusuyla birleşerek Edirnelilere ayrı bir huzur sunacak.

VATANDAŞ
VATANDAŞ
18 Şubat 2026 Çarşamba 00:00
HOŞ GELDİN 11 AYIN SULTANI

Edirne’de Ramazan ayının ilk iftarı saat 18.58’de yapılacak. Toplar iftar vaktinde patlayacak, sofralar bereketle kurulacak, oruçlar dualarla açılacak. Ramazan ayı, 19 Mart Perşembe günü tutulacak son oruçla sona erecek. Ardından 20 Mart’ta Ramazan Bayramı başlayacak ve bayram sevinci 3 gün boyunca sürecek.

Ramazan ayının başlamasıyla birlikte Edirne için önemli bir gelişme de yaşanacak. Uzun süredir tadilatta olan ve restorasyon çalışmaları yakından takip edilen Selimiye Camii, Ramazan ayıyla birlikte yeniden ibadete açılacak. Mimar Sinan’ın “ustalık eserim” dediği Selimiye Camii’nde kılınacak ilk teravih ve bayram namazlarının, vatandaşlar için ayrı bir anlam taşıması bekleniyor.

Ramazan ayı boyunca Selimiye Camii ve çevresi de adeta bir buluşma noktası olacak. Edirne Valiliği tarafından Ramazan süresince cami çevresinde çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Valilik tarafından kurulan stantlar Ramazan ayının başlamasıyla birlikte açılırken, bu alanların Ramazan Bayramı sonuna kadar açık kalacağı bildirildi.

Gün boyunca ziyaret edilebilecek stantlarda yöresel ürünler, el sanatları ve çeşitli ikramlar yer alacak. İftar sonrasında ise Selimiye çevresinde kültürel ve manevi etkinlikler düzenlenecek. Söyleşiler, dinletiler ve çocuklara yönelik programlarla Ramazan akşamlarının dolu dolu geçmesi hedefleniyor.

Edirne’de Ramazan ayı; sadece oruç ve ibadetle değil, aynı zamanda yardımlaşma, paylaşma ve sosyal dayanışma ruhuyla da yaşanacak. Kurulacak iftar sofraları, düzenlenecek etkinlikler ve yeniden ibadete açılacak Selimiye Camii ile kentte Ramazan’ın manevi iklimi güçlü bir şekilde hissedilecek.

Vatandaşlar, Ramazan ayının Edirne’ye ve tüm İslam âlemine sağlık, huzur ve bereket getirmesini temenni ediyor.

Bülent Sarıçiçek

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.