MEMLEKET PARTİSİ’NDEN AKP’Lİ VEKİLE SERT TEPKİ

Memleket Partisi Edirne İl Başkanı Süheyl Tunçyürek, AKP Tekirdağ Milletvekili Mestan Özcan’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için sarf ettiği “kutsalımızdır” ifadesine sert tepki gösterdi.

MEMLEKET PARTİSİ’NDEN AKP’Lİ VEKİLE SERT TEPKİ

Memleket Partisi Edirne İl Başkanı Süheyl Tunçyürek, AKP Tekirdağ Milletvekili Mestan Özcan’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için sarf ettiği “kutsalımızdır” ifadesine sert tepki gösterdi.

VATANDAŞ
VATANDAŞ
04 Temmuz 2025 Cuma 00:00
MEMLEKET PARTİSİ’NDEN AKP’Lİ VEKİLE SERT TEPKİ

Açıklamasında bu söylemin akıl ve vicdanla bağdaşmadığını belirten Tunçyürek, söz konusu ifadeleri "tehlikeli ve fanatizmi körükleyen" bir yaklaşım olarak değerlendirdi.

Başkan Tunçyürek yaptığı açıklamada, “Siz kafayı mı yediniz? Bir siyasetçiyi kutsal ilan etmek, onu peygamber statüsüne çıkarmaya kalkmak hangi inanca, hangi demokrasiye, hangi akla sığar?” diyerek tepki gösterdi.

Tunçyürek, hiçbir milletvekilinin halkın dini duygularını bu kadar hoyratça kullanamayacağını vurgulayarak, şunları söyledi:

Bu söylem; akıl dışı, tehlikeli ve fanatizmi körükleyen bir zihniyetin ürünüdür. Dini değerler siyasi çıkarlar için araç yapılamaz. Saygı başka, kutsallık bambaşkadır! Yıllarca bu şekilde insanların dini inançlarını sömürerek siyaset yaptınız. Bu artık kabul edilemez bir noktaya geldi.”

Söz konusu açıklamayı yapanları akla, vicdana ve halkın iradesine havale ettiğini ifade eden Tunçyürek, Türkiye’de demokrasinin ve laikliğin bu tür ifadelerle zedelendiğine dikkat çekti. Açıklama kamuoyunda da geniş yankı bulurken, Mestan Özcan’ın kullandığı ifadelere tepkiler gelmeye devam ediyor.

Gözde Kabasakal

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.