Konuşmacı olarak Veteriner HekimTarık Akan, Keşan İlçe Jandarma Komutanlığı Çevre Doğa ve Hayvan Koruma Timi Üyesi Kıdemli Başçavuş Faruk Parlak, Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli Komiser Asım Kamburoğlu, HAYDİ Polis MemuruGülşah Koplay ve Muhammed İsmail Gül, Köpek Davranışları DanışmanıHilal Çirozlar’ın yer aldığı seminer,saat 13.00 sıralarında, Keşan Belediyesi Selim Sesler Konferans Salonu’nda başladı.
Seminere; Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu,KE-HAYKO (Keşan Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği) Başkanı Sevinç Cebeci ve hayvanseverler katıldı.
“KEŞAN, BÜTÜN CANLILARINDIR”
Seminerin açış konuşmasını yapan Helvacıoğlu,“Hizmette, 41 ayı geride bıraktık. Bu sürede Keşan’ı çok sayıda ilkle, enle ve rekorla buluşturduk Trakya’da örnek ve öncü olduk. Dönüp maziye baktığımızda gururlarımız oldu. Ama en büyük gururumuz can dostlarımıza ilişkin olanlardı. İnandık ki: ‘Yerdekilere merhamet etmeyene, gökteki merhamet etmez’.İşte bunun için Trakya’nın en büyük barınağı Keşan’dadır. Yunus emre misali dedik ki “Hakk’ı gerçek sevenlere cümle âlem kardaş gelir’ işte bunun için onlara yüzlerce kulübe yaptık, binlerce rehabilite yaptık, yüzlerce at arabasını triportöre dönüştürdük. Gördük ki bir milletin büyüklüğü, hayvanlara olan davranışı ile ölçülür. Onun için festivaller düzenledik. Yarışmalar gerçekleştirdik. Bu seminerimiz gibi bilinçlendirme çalışmaları gerçekleştirdik. Sahiplendirmede örnek ve öncü olduk. Biliyoruz ki aç bir hayvanı beslemek, ruhu beslemektir. Ötesinde insan olmanın faziletidir. Kültürümüzün mirasıdır. O sebeple 40 tona yakın mama dağıttık. Şunu biliyoruz; hayvanlara karşı acımasız olan, iyi bir insan olamaz oysa Keşan, iyi insanların şehridir. Keşan, sadece insanların şehri olamaz. Çünkü Keşan, bütün canlılarındır. Bu sebeple seminerimizi çok anlamlı ve çok değerli buluyorum. Seminerimize katkı veren Veteriner Hekim Tarık Akan’a,Komiser Asım Kamburoğlu’na,HAYDİ Polis Memurları Gülşah Koplay veMuhammed İsmail Gül’e ve Köpek Davranışları Danışmanı HilalÇirozlar’a değerli katkılarından dolayıçok teşekkür ediyorum. Bu anlamlı ve güzel programın düzenlenmesinde emeği geçen, HAYDİ hayvan durum izleme ekiplerine, KeşanSokak Hayvanları Koruma Derneği’ne ve KeşanBelediyemizin çalışanlarına içtenlikle şükranlarımı sunuyorum.” dedi.
“EN KRİTİK NOKTA YAŞAM HAKKI”
Daha sonra söz alan Akan ise 4 Ekim’in tüm dünyada hayvanları koruma günü olarak anıldığını ifade ederek, “Asıl amaç hayvanları korunmayacak ortamlarda yaşatmak. Önceliğimiz hayvanların korunmaya ihtiyaç olmadığı günlere ulaşmak. Bunun için de farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz. Veteriner hekimler olarak görevimiz hayvanların daha kaliteli ve sağlıklı yaşamaları için çalışmak. Fakat mesleğimizin bir diğer amacı da toplum bilinciyle hayvanların yaşam hakkına saygı duymak. En kritik nokta yaşam hakkı. Dünyadaki her canlının eşit yaşam hakkından bahsediyoruz. Bunun bilincine ulaştığımız gün hayvanları korumaya gerek kalmayacak.” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından hayvan sevgisi ve HAYDİ uygulaması hakkında bilgi verilirken, katılımcılardan gelen sorular cevaplandırıldı.
Seminer, plaket takdiminin ardından sona erdi.
Haber Merkezi
