Ayrıca Suriye’den gelen ve ailesi ile birlikte Edirne’de yaşamını sürdüren İstiklal Ortaokulu Öğrencisi Nama Tadmuri, “Atatürk, tüm dünya çocuklarına bu bayramı hediye etmiş. Bundan dolayı gurur duyuyorum. Ben de eğer Suriye'ye geri dönersem ilk önce Ata’mızdan bahsedeceğim.” ifadelerini kullanarak, duygu dolu anların yaşanmasına neden oldu.
VALİ’NİN TALİMATLARI!
Bir günlüğüne Valilik koltuğuna oturan İstiklal Ortaokulu 7. Sınıf Öğrencisi Eda Tütündü, “Kaynaştırma öğrencilerinin ortaokula geçiş döneminden sonra neden okula devam edemediklerinin araştırılmasını istiyorum. Ayrıca Karaağaç ve köy yollarının öncelikle yapılmasını istiyorum. Bu yollarda çok fazla tümsekler olduğunu fark ettim, bunların yapılmasını istiyorum. Bilişim derslerimizi sağlıklı bir şekilde işleyemiyoruz. Bilgisayarlarımızda çeşitli sıkıntılar var. Bu yüzden okulumuzda bilişim odalarına laptoplar istiyorum.” dedi.
MİNİK VALİ’NİN İSTEKLERİNE VALİ CANALP’TEN CEVAP!
Minik Vali’nin istekleri karşısında Vali Ekrem Canalp, "Allah’tan bütün köylerimizi gezdiğimiz için hangi yolların ne durumda olduğunu çok iyi biliyoruz. Okullarımızın bazı eksiklileri var. Bunları tespit ettik. Mesela bazı okullarımızda teknoloji atölyeleri var. Bu atölyelerden Edirne’nin en ücra köşesine kadar her yere yaysak, en az bir tane atölyeyi yeni öğretim yılımıza kadar uygulasak çok güzel olur.” şeklinde cevap verdi.
TADMURİ: “SURİYE’YE DÖNERSEM İLK ÖNCE ATA’MIZDAN BAHSEDECEĞİM”
Suriye’den gelip ailesi ile Edirne’ye yerleşen ve İstiklal Ortaokulu’nda öğrenimine devam eden 12 yaşındaki Nama Tadmuri ise, “23 Nisan'ı kutlamaktan dolayı çok mutluyum. Atatürk, tüm dünya çocuklarına bu bayramı hediye etmiş. Bundan dolayı gurur duyuyorum. Başka ülkelerdeki çocuklarında bunu öğrenmesini istiyorum. Bunun için belki farklı projelerde bulunabiliriz. Başka ülkelerin valileri ve belediye başkanlarına bunu iletip, oradaki çocuklara bu bayramı bildirebiliriz. Ben de eğer Suriye'ye geri dönersem ilk önce Ata’mızdan bahsedeceğim. Bütün herkese bunu yayacağım ve orada da çocuk bayramını kutlamak istiyorum. Bu en büyük isteğim." ifadelerini kullandı.
Kerem Filiz
