Yeni sistemle birlikte şehir genelinde kredi kartı ile temassız ödeme imkanı sunan modern otopark alanları oluşturuldu. Vatandaşların kolay, hızlı ve güvenli bir şekilde park hizmeti alabilmesi hedefleniyor.
Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın, otoparkların faaliyete geçmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Beklenen tabloyu hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Daha düzenli, daha güvenli ve sürdürülebilir bir kent için önemli bir adım attık. Edirne’mize hayırlı olsun” dedi.
Başkan Gencan Akın ayrıca, EDPARK bünyesinde görev yapacak personelle bir araya gelerek sistemin işleyişi üzerine değerlendirmelerde bulundu ve başarılar diledi.
Otopark Ücret Tarifesi ve Uygulamalar ise şöyle:
İlk 20 dakika tüm araçlar için ücretsiz. Otomobil: 1 saate kadar: 20 TL 1–2 saat: 30 TL Gün boyu: 60 TL, minibüs - kamyonet: 1 saate kadar: 25 TL1–2 saat: 35 TL gün boyu: 70 TL, otobüs - kamyon: 1 saate kadar: 30 TL 1–2 saat: 40 TL gün boyu: 80 TL. motosiklet park alanları: Tamamen ücretsiz, engelli bireyler için: Mavi alanlar gün boyu ücretsiz, diğer alanlar ilk 3 saat ücretsiz.
EDPARK sistemiyle birlikte hem sürücülere kolaylık sağlanması hem de şehir içi otopark düzeninin disipline edilmesi hedefleniyor. Edirne Belediyesi, uygulamanın şehir yaşamına pozitif etkiler sağlayacağına inanıyor.
Haber Merkezi
