Hüsnü Saçkesen basın camiasının yaşayan en kıdemlilerinden biriydi. Vatandaş Gazetesi’nde zor koşullarda, eski tip gazete basımının olduğu dönemde görev yaptı. O günleri hatırlayanlar bilir. Haberler kurşun harflerle tek tek kalıplara dizilir sonra basımı yapılırdı.

         Hüsnü Ağabey o günlerin gazetecisiydi. Kendisiyle ‘’Olay’’gazetesinde çalıştık.   Rahmetli Ağabeyimiz az konuşan, sakin , uyumlu hoşsohbet  bir insandı.

         Daha sonraki yıllarda da basın camiasından kopmadı. Sürekli sarı basın kartı sahibi olduğu için çeşitli gazetelerde görev aldı. Basın mensubu olmanın bir ayrıcalığı olduğuna, bu işten kopmanın zor olduğuna inanırdı. Kendisiyle sık sık buluşur, eski anıları tazelerdik. Son aylarda sağlığının bozulduğunu söyledi.

        Mesleğin en kıdemlilerinden olan Hüsnü Saçkesen ağabeyimiz de  aramızda yok artık. Bu meslek çileli bir uğraşı, insanı yıpratıyor. Hüsnü Ağabey de bunu yaşadı  sonunda  82 yaşında  Yaşama veda etti. Ölüm bu belli olmuyor. Bakalım bu kez sıra kimde, kimin cenazesi olacak? Değerli  dostum sevecen insan  Hüsnü Ağabeyime  Allah’tan  rahmet , geride  kalanlara sabırlar dilerim.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

                DEMEK Kİ OLUYOR…

       Alpullu Şeker Fabrikası’nın satışına tepki gösteren Trakya halkı fabrika önünde bir araya gelip fabrikanın özelleştirilmesine karşı tavrını koydu.

Bu tepki ülkemizde ilk kez bu sektörde uygulanan geniş katılımlı bir dirençti.

          Trakya milletvekilleri, belediye başkanları, halkın temsilcisi, belediye ve genel meclis üyeleri özelleştirmeyi protesto eylemine katıldı. Onların arasında özelleştirme kararı veren partinin üyeleri de vardı. Üreticilerin menfaati, siyasi beklentilerinden üstün gelmişti.

Fabrika kapandığında pancar ekilemeyecek, hayvanları için küspe alınamayacak, orada çalışan işçiler işsiz kalacak, esnaflar mağdur olacak ve halk nişasta bazlı, sağlığa zararlı şeker yemek zorunda kalacaktı.

     Onun için yöre halkı Atatürk’ün bize emaneti olan Şeker Fabrikası’nın kapanmasına tepkiliydi. Bu özelleştirme kararının halkın pancar ekimine hız verdiği bir zamanda olması da manidar…

Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak ‘’Fabrikayı satın alma talebini takdirle karşılıyorum.. Dilerim bu gerçekleşir, halk yine fabrikasına kavuşur. Dayanışma lafla değil böyle olmalı.

-----------------------------------------------------------------

KISSADAN HİSSE

KRALDAN ÖNEMLİ NE VAR 

                Ülkenin birinde ilginç bir gelenek varmış. Sıradan bir vatandaş öldüğünde kilisenin çanı iki kez çalar halka duyurulurmuş.

    Eğer ölen asilzade biriyse çan üç kez çalarmış. Ülkenin kralı vefat ettiğinde ise kilise çanı dört kez çalarmış.

              Günün birinde herkesin hak aramak için gittiği mahkeme bir vatandaşı haksız yere idam etmiş. O gün kilisenin çanı tam beş kez çalmış.

             Halk merak edip kilisenin papazına sormuş: 

   ‘’Ey papaz efendi kraldan daha önemli biri var mı ki, o kişi ölünce çanı beş defa çaldın?’’

Papaz şöyle cevap vermiş:

‘’Evet kraldan daha önemli bir şey var! Bugün adalet öldü…’’ demiş.

                                                FIKRA

Vehbi  Koç bir gün  torunlarından birini  karşısına alır ve sorar:

“ Söyle bakalım sağlığın nasıl?”

 Çok iyi bomba gibiyim” der.

  Torununun bu cevabı üzerine Vehbi Koç “ Güzel” der ve bir kalemi alıp önündeki boş kağıda (1)  rakamı yazar:

“ Sağlığın iyi olduğu için sana bir puan veriyorum. Şimdi söyle okulu bitirdikten sonra ne yapacaksın?”

“ Üniversiteyi bitirinceye kadar okuyacağım” der.

“ Güzel ..Bak az önce (1)  rakamının yanına  bir de sıfır koyuyorum Puanın on oldu.

 Peki üniversiteden sonra  ne yapacaksın.?”” Londra’ya gidip İngilizcemi geliştireceğim..”

“ Bu da güzel on rakamının yanına bir sıfır daha koyacağım puanın 100”e yükseldi. Daha sonra ne düşünüyorsun,”
“ Ticarete atılıp marketler zinciri kuracağım..”

 “ Bu da çok güzel.. bir sıfır daha koyduğumda puanın 1000’e yükselmiş oldu Vehbi Koç  bu şekilde  birçok soru sorup, her defasında  puanlara bir sıfır ekler.

 Bir süre sonra torununun puanı 1.000.000 olur  Bunun üzerine Vehbi Koç der ki:”  Bak  evladım. Hayatta başarılı olacağına inanıyorum. Puanın çok iyi  Ancak şu gördüğün  bir milyon (1.000.000) rakamı başındaki (1) rakamı var ya.. bütün mesele onda. bu rakam çıkarıldığında  geri kalan hepsi (Sıfır) olur. İşte bu bir rakamı sağlıktır

 “İnsanın sağlığı elinden giderse , her şey bir anda  sıfır olur. Bunu hiç unutma.” Der.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.