ÜNLÜ ŞOVMEN UZUNKÖPRÜ KÖFTESİNİ TANITACAK

Ülkemizin Ünlü Şovmenlerinden Okan Karacan ticarete atılarak, Uzunköprü köftesine sahip çıktı. Karacan, Uzunköprü Köftesini yurdun dört bir yöresinde tanıtacak.

ÜNLÜ ŞOVMEN UZUNKÖPRÜ KÖFTESİNİ TANITACAK

Ülkemizin Ünlü Şovmenlerinden Okan Karacan ticarete atılarak, Uzunköprü köftesine sahip çıktı. Karacan, Uzunköprü Köftesini yurdun dört bir yöresinde tanıtacak.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
26 Aralık 2017 Salı 10:05
ÜNLÜ ŞOVMEN  UZUNKÖPRÜ  KÖFTESİNİ TANITACAK

    Edirneli Ciğerci Bahri Dinar'ın işyerinde açıklama yapan ünlü Şovmen Okan Karacan, Edirne'ye çok sık geldiğini belirterek, “Buraya ilgim,  geçtiğimiz yıl Uzunköprü'nün meşhur köftesini satın almamla başladı. Ondan beri buralara gelip gidiyorum. Ben 2016 yılında Uzunköprü köftesinin markasını satın aldım. Ortağım olan Doktor Ferhat Kayan ile birlikte bu işi sahiplendik. Biz şu anda üç tane restoran açtık. Genellikle AVM'lerde ürünlerimiz satılıyor. Şimdi yeni AVM açmak için devam ediyoruz hem de AR-GE yapıyoruz. Bu arada markaya yeni neler katabiliriz,  bunda Edirne'mize katkımız ne olur diye araştırıyoruz. Bilindiği gibi bu Edirne ilçesinin ürünü olmasına rağmen bu Edirne lezzetidir. Ben bu kültüre sahip çıkmak istiyorum. Çünkü Edirne tarihi dokusu, çeşitli ürünleri, Kırkpınar'ı, lezzetli yiyecekleriyle, hudut kapılarıyla gerçekten muhteşem bir küttür mirası. Ben Trakya lezzetlerini bir kültür mirası olarak kabul ediyorum.” dedi.
    KÖFTE ANCAK KÖFTECİDE YENİR
    Köftenin en lezzetli olarak köftecide yenileceğini belirten Karacan; “ Bu arada ciğer de ancak ciğercide yenir. Edirne'de Bahri Ağabey bizim için çok değerli. Ben ticarete atılıp köfte işine girdikten sonra Bahri Ağabey'den büyük destek gördüm, beni hiç yalnız bırakmadı. Bugün de bazı sorularım vardı onun için Edirne'ye geldim. Hiç karşılığını beklemeden bana büyük destek sağlıyor. Bizim de kökenimiz Trakyalı. Dedemler Yunanistan İskeçe'den gelme. O nedenle benim bu bölgeye büyük özlemim var. Kendimi buraya ait hissediyorum. Ağabeyim Üniversiteyi burada okudu. Ben buradaki kültürel mirası tüm Türkiye'de tanıtmak istiyorum. Daha ileri gidip Avrupa'ya hatta Amerika'da dahi işyeri açmak amacındayım. Buranın benim için duygusal bir bağı da var. Her ikisi de rahmete kavuştu, teyzemin kocası eniştem, onun babası olan Bahri Baba, benim Kalebet ismimi koyan ve kulağıma ezan okuyan akrabalarım da Edirneli oldukları için benim için ayrı bir değer taşıyor. Benim tuttuğum takıma kadar onlar belirlediler. O nedenle onlar sayesinde tekrar Edirne'yi yaşıyorum. Böyle bir duygusal bağım var.” dedi.
    “EDİRNELİLER ÜRÜNLERİNİ TANITAMIYOR”
    Tüm Türkiye çiğköfteyi tanıdığı inancında olduğunu belirten Karacan, “ Doğu ve Güneydoğu Anadolu kültürünün büyük oranda tanındığı inancındayım. Trakya kültürü ve lezzetlerini ise biraz daha kendi içinde kaldığı kanısındayım.  O nedenle ben buranın yağlı güreşinden tutun da tüm kültürel ve yiyecek, gastronomide ne varsa mirasını tüm detayları ile tanıtmak İçin Bahri Ağabey ile yola çıktık. Bunun için mülki amirimizden, belediye başkanımızdan, çeribaşımızdan ve tüm meslek kuruluşlarımızdan bu konuda destek istiyoruz. Bunun nedeni ise, ben önümüzdeki yıl “Bayiim olur musun?” fuarına katılacağım. Bunun için ülke genelinde bayilikler vermeyi amaçlıyoruz. Bu kültürel mirası, Bahri Ağabeyin de desteğiyle herkese tanıtmayı amaçlıyoruz.” dedi.
    “KARACAN İLE BİRLİKTE EDİRNE'Yİ TANITACAĞIZ”
    Daha sonra konuşan Bahri Dinar, “Ben Edirne'nin tanıtımı konusunda elimden geldiğince gayret gösteriyorum. Şimdi ilimize tanıtacak bir esnaf daha çıktı o da Ünlü Şovmen Okan Karacan. Bana diyor ki, 'Ben Edirne'ye geleceğim burada işyeri açacağım. Edirne'nin marka olan ürünlerini hep beraber Türkiye'ye ve dünya tanıtalım.” Kendisi aile kökeni de buralı dedeleri İskeçe doğumlu. Buranın insanı sayılır. İnşallah bir şeyler yapacağız. Kendisi benim gibi heyecanlı hizmet aşkıyla yanıp tutuşuyor. Sanırım bölgemiz için yararlı hizmetler yapacağız.” dedi.  

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.