Bölge sorunlarını gündeme getirme görevi üstlenen mahalli basın bölgedeki olayları,haberleri kendi açısından gündeme taşır.Bu özellikle köşe yazıları ile daha belirgin bir şekilde halka duyurulur.

Bu konu ile ilgili kurumlar kendileri ile ,ilgili haberlerde bir eksiklik,yanlışlık olduğunda  ilgili basın kurumu veya köşe yazısını yazanla irtibata geçip eğer bir eksiklik varsa bildirmeleri  veya uyarı yerinde ise “gereken yapılacak “ denmesi gerekir.

Böylece basın ile kurum ve kuruluşlarımız arasında irtibat sağlanmış olur.

Her nedense bazı kurumlarımızca mahalli basın yeterince önemsenmiyor ”boş verin kimse okumuyor yazılanlar yazıldığı ile kalır.At sumen altına gitsin” anlayışı yaygın.Her  nedense bazı illerimizde bu duyarsızlık Edirne gibi değil.

Tüm meslek kuruluşlarında,sendikalarda,siyasi partilere gelen mahalli basın detaylı bir şekilde taranıyor.Kendileri ile ilgili bir haber çıktığında bunun doğru olup olmadığı araştırılıp o basın kurumu ile irtibata geçilip gideriliyor..Bizdeki gibi okunup incelenmeden bir kenara atılmıyor.

Mahalli basının o yörenin gözü kulağı olduğu gerçeği bizim kurumlarımız ve halkımız  tarafından yeterince anlaşılmadı,Önemsiz kabul edildiİ,desteklenmedi.Başları dara düştüğünde mahalli basından medet umanlar diğer zamanda bu fedakar kurumlara gereken önemi göstermiyor.

Tabii bunda mahalli basının da suçu olduğunu inkar edemeyiz.Mahalli gazetelerin aşırı oranda  taraflı olması bazılarını sorunları tek yanlı değerlendirmeleri, sorunların üzerine fazla gitmemeleri” kes-yapıştır “ yöntemi  gibi ulusal basına özenmeleri  bu ilgisizlikte önemli rol oynamaktadır.

--------------

FIKRA

HAVA DEĞİŞİMİ

Dursun üç haftadır ortalıkta görünmeyen  Temel’i merak eder ve evine gider.

“ Temel nerdesin bir süredir görünmüyorsun” der

Temel son derece mutsuz:

“Sorma Dursun’cuğum,üç hafta önce hasta oldum,Doktora cittim  bağa hava değişimi tavsiye etti.O zamandan beri bekliyorum ama havanın değişeceği yok.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.