Cumartesi yazılarında genellikle sanatsal konulara ağırlık vermişimdir.

Bugünkü yazımızda da benim Edirne’nin değerleri için yazdığım marşlardan söz etmek istiyorum.

Her ne kadar zaman zaman isimlerini tekrarlasam da unutmuş olanlarımız için hatırlatmak niyetiyle tekrarlamak istiyorum.

1-Kırkpınar Marşı

2-Edirne Marşı

3-Edirne Belediyesi Marşı

4-Edirnespor Marşı

5-ETSO Marşı

6-Trakya Birlik Marşı

7-Olin Marşı

8-Tava Ciğer Marşı

9-Vakıflar Marşı

10-Selimiye Marşı

Bunlara ek olarak şimdi yeni bir marş yazma görevi daha aldım..

Geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen Uzunköprü Tarım Kültür ve Sanat Festivali için Uzunköprü’deydik.Festivalin açılış töreninde Uzunköprü’nün çok değerli Belediye Başkanı Sn. Enis İşbilen ile karşılaştık. Sağolsun bize bütün içtenliği ile ‘Hoşgeldiniz’ dedi. Ayaküstü ve kısaca sohbetimiz sırasında Sayın Enis İşbilen; “Beyazıt Hocam Edirne için ve Edirne’nin değerleri için çok güzel marşlar yazdınız. Bir tanede bizim için (Uzunköprü için) yazmaz mısınız ?.” dedi.

Hepimizin bildiği gibi; Uzunköprü Edirne’mizin ilçeleri arasında doğal yapısı, tarihi geleneği ve efsanevi Uzunköprü’süyle ayrıcalıklı bir yere sahiptir. Uzunköprü’yle ilgili benim de taa çocukluğumdan kalan hatıralarım vardır. Bu nedenle Sayın Enis İşbilen’in bu teklifi kafama yattı.

Yaklaşık 15 gündür bu marşın sözleri üzerinde çalıştım. Edirne İl Kütüphanesine gidip Uzunköprü’ye ait kitapları karıştırdım. Ne yazık ki bu tarihi ilçemiz hakkında sadece Uzunköprü Belediyesi’nin hazırlatıp bastırdığı bir kitap dışında kaynak bulamadım. Hele Uzunköprü için yazılmış şiirlerin derlendiği bir kitaba ise hiç rastlayamadım.

Bu nedenle şunu söylemek istiyorum; “Edirne’mizin ilçelerini yöneten sayın kaymakamlar ilçelerinin tanıtımı için bu türden kitapların hazırlanmasına olanak sağlamalıdırlar. Bunu yaparken ilçelerinde yaşayan ediplerden, şairlerinden, gazeteci ve yazarlardan da katkı talep etmelidirler. Görülecektir ki, Edirne’mizin her ilçesinden çok değerli şiirler ve belki de ilçelerine ait besteler- bestekarlar çıkmış olacaktır.

Yazımızı henüz beste aşamasında olan Uzunköprü Marşı’mızın sözleriyle bitirelim.

UZUNKÖPRÜ MARŞI

GÜZELLİKLER BELDESİ

TRAKYA’NIN GÖZDESİ

OVASI ERGENE’Sİ

UZUNKÖPRÜ İLÇEMİZ

İKİNCİ MURAT HAN’DIR

FATİHİMİZ SER’İMİZ

FERMANIYLA KURULDU

.UZUNKÖPRÜ İLÇEMİZ

Nakarat:

OSMANLI’NIN FÜTÜHATINDAN

ŞANLARINA ŞAN KATANINDAN

ATATÜRK’ÜN AYDINLIĞINDAN

UZUNKÖPRÜ İLÇEMİZ

UZUNKÖPRÜ UZUYOR

EN UZUN BEN’İM DİYOR

TARİH BÖYLE YAZIYOR

UZUNKÖPRÜ İLÇEMİZ

CUMHURİYET İLKEMİZ

LÂİK DEMOKRATIZ BİZ

HEP ATATÜRK YOLUNDA

UZUNKÖPRÜ İLÇEMİZ

(27.09.2018)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.