Alnım

Kapıkule kuşları kışı

Özlem açar

Sınır diliyle aşkın

Kulpu kırık

Kırık saksıda ağlar

Çatlak vitrinlerin

Kehribar soylu şebboylar

Meriç Tunca kızarır

Martılı alnım

Esmer rüzgarlı duruşuma

Anız anız yanar

Yamaçlarda

Davula

İlk tokmağı

Vuruşum

N.T

ANILAR

Zor günler...

Ülkemiz şu anda Ortadoğu’da terörist peşinde. Kırk bin insanımızı canında eden maceraperestler, Ortadoğu yu kan gölüne çevirmekte yıllardır. Oranın sakinleri kaçmak için yollara düşüp yıllardı açık denizlerde boğularak can varmakta. Ülkemize yerleşenler de az değil. Askerimiz orada da kahramanca görevini yerine getirmekte, başarıyla teröristlerin inlerini yok edip, canlarıyla yok etmekte.Ülkemize gelen ve yerleşen göçmenler sorunlara rağmen asıl yerlerine göç edecekler “Zeytin Dalı” harekatından sonra.

Her şey eskisi gibi yerli yerine otursa ne güzel olurdu. İnsanın insanı gaddarca yöntemlerle yok etmesi yüz kızartıcı ve insanlık dışı

Ama beyni yıkanmış kişilere gel de anlat bakalım…

Dünya’da karmakarışık aslında. Bizde roketlere hiç ama hiç günahı olmayan insanlarımız hedef alınmakta. Yaralananlar, canından olanlar sürüp gitmekte. Birçok Avrupa ülkesinde PKK soydaşlarımıza da saldırmaya başladı.

Dünyanın bir çok yerinde patlamalar, canlı-cansız bomba tuzakları. Yine can kaybı, yine can kaybı… Gel de etkilenme, gel de insanlık adına üzülme. Çünkü canından olan bu insanların hiçbir suçu ve günahı yok. Geçim derdinde olan sıradan insanlar… gel de öfkelenme, gel gerilme…

CHP Kurultayı da iki sürdükten sonra sona erdi. Başkanlığa yine Kılıçdaroğlu seçildi. Olaysız ve demokratik bir ortamda gerçekleşen kurultay örnekti denebilir.

Kurultay sırasında bazı ufak tefek sorunların yaşandığı da yansıtıldı. Böyle büyük kurultaylarda bazı sorunların yaşanması normal sayılmalı. Kavga gürültü kaba kuvvet devrede olmadığına göre iyi geçen bir kurultay denebilir. Ufak tefek takıntıların abartılması anormal sayılmalı mı bilmiyorum?.

Ne dersek diyelim. Takım tutar gibi parti tutma yolundayız hep. Akıllanacağımız günler ne zaman gelecek kimbilir? “Belki bu gün, belki yarından da yakın!”

Bizim Üsmen Aga’dan hiç haber yoktu. Bir mani göndermiş sağ olsun:

Bizim evin yanında

Ayvalar şişman olur

Edirne kızlarını

Almayan pişman olur.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.