Özellikle Ana Muhalefet Partisi CHP’de siyaset yapanların bir  bölümü   14 Mayısta alınan seçim sonucuna odaklamış görünüyor. 28 Mayısta yapılacak ikinci tur Cumhurbaşkanlığı seçimini bir tarafa bırakıp alınan seçim sonuçlarının tartışması  yapıyorlar.

Bunun nedenleri üzerinde kafa yoruyor.İkinci tur için  kalan kısa zamanda Cumhurbaşkanlığı seçiminde partilerine yararlı işler yapma,geçersiz oylar ve seçime katılmayan vatandaşlarla temas kurup nedenlerini araştırma yerine  her zaman olduğu gibi masa başı siyasetle vakit geçiriyorlar.

Yıllarını bu partiye vermiş  bu konuda hiçbir beklentisi olmayan eski bir partilinin bu konudaki  yorumunu dikkate değer buldum.

Aslında köylü kökenli olup daha sonra Edirne’de yaşamını sürdüren bu partilinin seçim sonuçları konusunda yorumu şöyle”

Partimizde seçim öncesi ilk tartışma milletvekili  adaylarının seçiminde yaşandı. Her zaman olduğu gibi bu kez de milletvekili adayları partililerin çoğunu tatmin etmedi .Neticede doğru veya yanlış liste gerçekleşti.

Bu partiye gönül verenler  bu koşullarda partilerine tavır alma yerine  yapacakları hesaplaşmayı seçim sonrasına bırakıp   bugün CHP’ye sahip çıkacakları daha doğru olurdu. Milletvekilliği i için oylarını başka partilere verecekleri konusunda propaganda yaptılar .Bundan  toplumu  etkilendi.Partimizin oylarını azalmasına neden oldular.Netice ortada.Bekledikler sonuç ne oldu?

 Beklendiği gibi CHP yine Edirne’den  iki milletvekili çıkardı .Aslında beklenen de oydu.Böylece muhaliflerin oyu bir anlamda  boşa gitti.

Milletvekili seçimlerinin sonuçlanmasına karşın  bunun tartışmasının  şu anda ne yarar olacak.? Bugün partililerin yapması gereken  28 Mayısta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminde parti oylarına katkı yapmaları gerekmez mi.? Her şey henüz  bitmiş değil, maç yeniden başlıyor.Tüm partililerin seferber olup çalışması halinde  neden seçim kazanılmasın? Dünyada bunun örnekleri var. Bakıyorum partililer rehavet içinde .Olup biteni tartışma yerine  kısa süre  sonra  yapılacak seçimi düşünme  yerine onlar masa başı siyaset yorumları ile zaman tüketiyor.

Milletvekilliğinden istenilen sonuçları alınamamış.Bu doğru. Cumhurbaşkanlığı seçimi muhalefet partileri için varlık yokluk nedeni.Seçimin kaybedilmesi halinde tüm  muhalif liderlerin siyasi hayatı son bulacak.Bu son fırsat özellikle  CHP tarafından   çok iyi değerlendirilmeli .

Hangi sandıkta seçime katılmayanlar var,onlarla temas kurulmalı.İptal edilen oylar konusunda halka bilgi verilmeli .Bu seçimde iptal oylar daha az olacak.Bir de milletvekilliğini kazananlar “bizim işimiz tamam  gerisi bizi ilgilendirmez” anlayışında olmamalı.Seçimin kazanılması için partililerle gayret göstermeli.Millet İttifakı ortaklarının  seçimde yeterli çabayı göstermedikleri yönünde  iddialar var.

Onlar da seçim çalışmasında aktif rol almalı.Partililer seçimde başarısızlık şokunu atlatıp Cumhurbaşkanlığı seçimine odaklanmalı.İç sürtüşmeler daha sonra gündeme gelmeli.Yoksa bu seçimde yaşanacak bir yenilgi halkın CHP’ye güveninin yok olmasına neden olur.Masa  başı siyasetçilerine eski bir partili olarak bunu hatırlatırım.”Her koşullarda partisini desteklemiş.Bu konuda hiçbir beklentisi olmayan duayen partili bu görüşlerinde haksız mı?

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.