31 Mart seçimleri ile oluşan Recep Gürkan Başkanlığındaki Belediye Meclisi 2.toplantısı olan ama ciddi konuların görüşüldüğü toplantısını gerçekleştirdi.Çünkü ilk toplantı tanışma ve komisyon oluşumları ile geçer her zaman.Toplantıda 9'u gündem dışı toplam 22 madde görüşüldü.

Toplantıda Başkanın yanı sıra Millet ve Cumhur İttifakını oluşturan gruplar adına iki sözcü konuşarak maddeler üzerinde görüş belirttiler.

CHP li Selçuk Çakır geçen dönemin tecrübesine dayanarak maddeler üzerinde olumlu görüşler ifade ederek Meclisi aydınlatmaya çalışırken,Ak Parti sözcüsü Kazan muhalefet sözcüsü olması nedeniyle daha dikkatli ve temkinli açıklamalar yapmaya özen gösterdi."Biz grup toplantımızda şöyle karar aldık ve yorumladık" gibi ifadelerin yersizliği yanında genel manada iyi bir sözcü izlenimi verdi.Çünkü grup sözcüsü orada grubu temsil eden kişidir ve yetkilidir.Grubun Başkanı olan İl Başkanını temsil eder.

Toplantının ilk iki maddesini oluşturan altyapıyla ilgili olarak Muhalefet Grubunun iyi bir hazırlık yaptığı ve Başkanın bu konu ile ilgili ödeneğin gönderilmeyişi konusundaki eleştirilerine karşı takınılacak tavır ve söylenecek sözler belirlenmiş görünüyordu.

Ne var ki;Başkan Gürkan'ın İller Bankası'ndan kredi kullanma izninin detaylarını anlatarak yeniden para talep edileceğini söyleyip konuya açıklık getirmesiyle bu madde oy birliği ile geçti. 

Mecliste Edirne Belediye Zabıtası bünyesinde Turizm Zabıtası kurulması kararı da alındı. Belediye Başkanı Gürkan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada Edirne'nin son yıllardaki turizm potansiyeline değinerek artık turizm zabıtası ihtiyacının doğduğunu söyledi.

Mecliste bir diğer madde ise kira süresi 2019 yılı Ocak ayında dolan Terminal Alanı'nın yeniden kiraya verilmesi konusu oldu.

Başkan Gürkan 10 yıl süreyle yeniden kiraya verilecek Otogar'ın ihale şartlarına muhalefetin tek tek ihale edilmesi teklifini kabul ederek değişiklik yaptıktan sonra oylamaya geçti.

Belediye Başkanı Gürkan, otogarın yeniden elden geçirileceğini, özellikle yolcu bekleme kısmının etrafının kapatılması gerektiğini,görüntüyü bozan ve sonradan yapılmış fazlalıkların da yıkılacağını belirterek kiralardan elde edilecek olan para ile bu işlerin yapılacağını söyledi.

Ak Partinin seçimlerde de en fazla eleştiri yaptığı Hasan Ali Yücel açık Hava Müzesini çağrıştıran Hıdırlık Tabyası yakınına kurulacak Mimar Sinan Miniapark ve Kavgaz Mevkii'nde kurulacak Trakya'nın en büyük Kent Parkı konusunda Grup Sözcüsünün habersiz olduğunu ifade ederek;"inceleyip karar verelim" demesi bu madde üzerinde bir çalışma yapılmadığı izlenimi verdi ve Cumhur İttifakı ret oyu verdi.Oysa bu konuda çalışmalar iki yıl önceden yapılmış ve projeleri dahi kamu oyu ile paylaşılmıştı.

Onun için gündem maddelerinin toplantı günü yapılan grup toplantısında değil günler öncesinden çalışılarak gelinmesinde yarar vardır bana göre.

Başkan Yardımcısına verilecek maaş ile ilgili red oyu vermeninde çok adil ve hakkaniyetli bir davranış olduğunu düşünmüyorum şahsen.

"Emeğe saygı insanlığın en büyük şiarlarındandır" demiş bir düşünür.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.