Böyle bir söz söylenir durur ama ne amaçlı söylendiğini kimse bilmez.

İlçe için mi yoksa Meriç nehri için mi söylenmiş o da bilinmez. Kafiyeli bir söylem oluştuğu için uydurulmuş bir söz bana göre. Meriç İlçemiz Doğup büyüdüğüm ve 36 yaşına kadar ikamet ettiğim, anamın babamın dedemin ninemin ve amcalarım ile yeğenimin kabirlerinin bulunduğu memleketim.

Dedemin Yunanistan'ın İskeçe ilçesinden iskan nedeniyle Kırklareli’ye yerleştirilmiş olmasına rağmen biz evlatlar olarak Ablam hariç Meriç'te doğduk Meriç'te büyüdük.

Babam Memur olarak görev yaptığı ve yerleştiği bu şirin ilçede doğup büyüdük .Yani onlar Meriçli olmasalar da biz çocukları Meriç'liyiz.

Bugün sizlere dört yıl önce yaşadığım ama gerçekleşmeyen Meriç için çok önemli bir Projenin akıbetini merak ettiğim için bu konuyu gündeme getirmek istedim.

Dört yıl önce ETV adına İkinci dönemdir Belediye Başkanlığı görevini sürdürmekte olan Başkan Nihat Yörük’ü Makamında ziyaret ederek çalışmaları ile ilgili bilgiler almıştım.

Hatta Ak Parti Milletvekili Rafet Sezende oradaydı. Meriç İlçesinin geri kalmışlığından hatta geri bırakılmış lığından söz ederken, çok eksiklerin ve yapılmamışların oluşu nedeniyle yıprandığı yetmiyormuş gibi haksız muhalefet ile de karşılaştığını anlatmıştı. Siyaset işte demek doğru olur tabii ki.

Kimse yoğurdum ekşi demez ve geçmiş dönemler ile ilgili serzenişleri sıralar..

Öylede olmuştu.

O ziyaretim sırasında son derece memnuniyet duyduğum bir projeden bahsetmişti. Başkan Yörük .Meriç İlçesine 6 bin metrekarelik bir meydan kazandırıyoruz Hocam demişti. Muhalefet partisine mensup bir Belediye Başkanı söylese hiç umutlanmazdım ama Ak Partiye yani iktidar Partisine mensup bir Başkanın bunları söylemesi beni çok umutlandırmış hatta duygulandırmıştı. Bana göre çok önemli ve olması gereken bir proje Mevcut Belediye Binası da dâhil olmak üzere Pamukçuların bahçesinden başlayıp Camiye kadar olan alandaki yapıların hepsi yıkılacak ve burada yapılacak olan bir düzenleme ile çok amaçlı bir meydan ve dinlenme yeri kazandırılacak. Beni çok mutlu eden bu haber onu da çok mutlu ediyor olmalı ki, dışarıya çıkarak o alanı gezdirdi bize ve Atatürk heykelinin yerinin de değişeceğini ve nereye konulacağını gösterdi.

Ama ne yazık ki; bu girişim ve söylem maalesef lafta kaldı ve İlçem için çok önemli sayılacak bir prpje hayata geçemedi ve lafta kaldı.O zaman yaptığım araştırmada İl Genel Meclisinde tıkanıklık yaşandığı söylenmişti hatta İl Genel Meclisinde İktidar olan partilerin muhalefeti nedeniyle rafa kaldırıldığı söylenmişti.

Yazık hem de çok yazık bana göre çünkü Meriç İlçesi için önemli bir projeydi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.