Edirne’de seçmen olarak sosyal demokratların   ağırlıkta olduğu bilinir. Mahalli yönetimlerde  durum buna benzer görüntü verir. Gerçi son yıllarda bu denge değişmeye  sosyal demo9kratların gücü azalmaya başladığı bir gerçek.

Yapılan son mahalli, seçimlerde bu iyice ortaya çıktı.Edirne’nin 24 mahallesinin 20’sinde  AK Parti çoğunluk sağladı.

Daha önceleri Sol seçmenin çoğunlukta olduğu mahalleler bu kez İktidar partisi lehine  oy artışı oldu.CHP’nin bunun nedenlerini yeterli oranda araştırdığını sanmıyorum.

Halkın bu siyasi görüş değişikliği neden kaynaklanıyor.? Önümüzdeki yıl yapılacak milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de benzer sonucun çıkmayacağını kim garanti edebilir?

-----------------

CHP MESLEK KURULUŞLARINDA KAYIP

Seçmen düzeyinde belli bir gücü olan CHP’nin odalar,sendikalar ve meslek kuruluşları yöneltimlerinde hiçbir gücü yok.

Her nedense bu partililer meslek kurumlarındaki bu eksikliğin nedenlerini araştırma gereğini  dahi duymuyor.

Seçmen arasında belli bir gücü olan bir partinin onları temsil eden kurumlar arasında etkin olmaması bir çelişki değil midir?

Siyasilerin, seçim çalışmalarına başladığı bu günlerde Sosyal Demokratlardan   siyasete soyunanların  demokratik kitle örgütlerinde etkin olması için ne gibi  çalışmaları olacak.?

Bu kuruluşların toplum üzerinde bir ağırlığı olduğu bir gerçek.Ne yazık ki, Sosyal Demokratlar tabanlarını oluşturması gereken yerlerde gerekli çalışmayı yapamıyor.

Bu durum onların seçmen nezdinde de güçsüz olmasına yol açıyor. Edirneli Sosyal Demokrat politikacılar neden bu alanda politika üretemiyor?

----------------------

SENDİKA YÖNETİMLERİNDE DE YOK

Sendikalar  meslek odaları Sosyal Demokratların  kalesi,en yoğun seçmen kitlerinin olduğu yerler  olduğu  bilindiği  halde sendikalarda da diğer meslek gruplarında olduğu gibi buralarda da   bir etkinlikleri yok.

Siyasi çalışmalarında  da  bu eksikliği görmek mümkün.Yine zirai kuruluşlarda   bu partinin  gücü  yeterli değil.

Sen her gün tarım konusunda ahkam keseceksin.Fakat o kurumun temsilcilerinde  senin gücün olmayacak , bu çelişkili durumu Sosyal Demokratların dikkate alması gerekir.

Yoksa havanda su dövmüş olurlar.

Seçmen nezdinde güçler her geçen gün daha da azalır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.