Daha önceleri ETV ( Edirne Televizyonunda) olduğu gibi Vatandaş Gazetesi’nde de  birlikte çalıştığım, köşe yazısı yazdığım  emekli öğretmen  Melih Hocamızın vefatını tatilde olduğum sırada öğrendim. Cenaze törenine katılma imkanım olmadı. Yakınlarına taziyelerimi ve Rahmetli dostum için  Allah’tan rahmet dileklerimi ilettim.Nur içinde yatsın mekanı cennet olsun.Melih Hoca istese emekli olduktan sonra bir kenara çekilip meslektaşları  gibi emekliliğin tadını çıkarabilirdi.O  benim gibi öyle yapmadı.Emekli olsa da halkına inandığı bir alanda hizmet etme gerektiği yolunu seçti.

Siyasette ,yerel medyada görev yaptı.Bu hizmeti severek yaptı.

Sağlığı elvermese de son ana kadar bu görevini sürdürdü.

Bunu halka hizmet aşkıyla  yerine getirdi.Bu illet hastalık ne yazık ki  peşini bırakmadı. Onu  zamansız aramızdan aldı.Yine aynı gazetede köşe yazısı yazdığım Eğitim emekçisi Beyazıt Hocamız gibi Melih Hocayı da kaybettik.Hayat böyle .Bir varsınız bir yok oluyorsunuz.Şairin dizelerinde  dediği gibi:

“Neylersin ölüm herkesin başında,

 uyudun uyanmadın olacak .

Nerede ve ne zaman ve kaç yaşında 

Taht misali o musalla taşında

 bir namazlık saltanatın olacak”

İster istemez  şimdi de, acaba sıra kimde diye  düşünmemek elde değil.Ne yapalım ecel geliyorsa  yapılacak bir şey olmuyor.Bu konuda yapılacak bir şey yok.Yalnız bu arkadaşlarım sağlıkları elverdiği oranda topluma hizmeti görev saydılar.Diğer meslektaşları gibi bir kenarda ömür sürmeye gerek görmediler.

O alanda kendileri  meslektaşlarınca  örnek alınmalı.

Topluma çok faydası olacak eğitim emekçilerimiz var. Onlar da eğitim alanında gençlerimize destek veremez mi? Uzun yıllarda kazandıkları deneyimlerini, birikimlerini  mezara götürme yerine  gençlere aktarmaları,onlardan faydalanmalarını  sağlamaları  daha yararlı olmaz mı?

Bazı illerimizde emekli öğretmenlerimizin bu tür hizmetleri var.Kahvelerde  ömür tüketme yerine değerli emekli öğretmenlerimizin gençlere bilgi aktarmaları daha yararlı olamaz mı? Emekli eğitimcilerimizin rahmetli iki eğitimcilerimizden ders almalı.Ben bu talebimi defalarca gündeme getirdim.Şu anda emekli olan eğitim emekçileri çok deneyimli ,çağdaş eğitimin belki de son temsilcileri olarak  bilgi birikimlerinin yok olmaması için deneyimlerini gençlere aktarmaları onları da mutlu edecektir.Bu alanda kalıcı hatıraları da  kalacaktır.

------------------

TOPLUM ARASINDA NİFAK TOHUMLARI ATILMAMALI

Halkımızın asırlardır devam eden birlik beraberliği  sudan sebeplerle bozulmamalı.Halkımızın bugüne kadar dış ve iç etkenlerden etkilenmeyip aralarındaki dostluk bağlarını devam ettirmesi bu  toplumun  en büyük erdemdir.Son yıllarda bakıyoruz, bu beraberliği bozmak için girişimler oluyor.Bazen dini bazen farklı sebeplerle halkımızca çok önemli olan bu hassas konular gündeme getirilmek isteniyor.

 Bu hiç kimsenin yararına olmaz.Şöyle bir, Cumhuriyetin kuruluşundan bu yana gelişmelere bir göz atalım.Her zaman birliğimizi zedeleyen gerek iç kaynaklı gerekse dış kaynaklı bu türde  girişimler olmuştur.Tüm bunları halkımızın sarsılmaz dayanışması, sevgi bağları etkisiz hale getirmiştir.Siyasileri bu girişimlere daha kararlı tavır almaları halinde bu tür,  ülkenin birliğini sarsacak girişimde  bulunmaların oranı gittikçe yok olacaktır.

Ülkemizin her zamankinden daha çok bugün ,milli birlik ve beraberliğe ihtiyacı vardır.Yurdumuzun  çevresi ateş çemberi gibi.  Ülkemizde bir sorun çıksın da onlar da faydalansın beklentisindeler

Atatürk “Yurtta Barış Dünyada Barış “sözlerini boşuna söylemediğin bugün daha iyi anlıyoruz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.