Selimiye çevre düzenlemesi nihayet son aşamaya geldi.Meydan gerçekten UNESO eserleri  listesinde yer alan ,Mimar Sinan’ın  sanat harikasına yakışır hale geldi.İnsan ister istemez,  keşke bu düzenleme daha  önceki yıllarda yapılsaydı diye  düşünmeden edemiyor.

Selimiye çevresi yeni görüntüsüyle  yerli ve yabancı turistlerin de ilgisini çekiyor.Bahçe tüm detaylar dikkate alınarak düzenlenmiş.Yeşil alanı yanında bahçedeki tarihi  kalıntılar da korunuyor.

Eski Cami yanından baktığımızda  meydandaki güzellikle Selimiye daha görkemli  görünüyor.

Bu güzelliklerin diğer tarihi eserlerimizin çevresinde de yapılması  kentimizi dünyada en önemli turizm merkezi haline getirecek. Bu çalışmaları devamı , tarihi üçgenin sağlanması halinde Edirne ülkemizde en çok turist çeken il konumuna gelecek. Bizlere de bu güzellikleri koruma görevi düşüyor.Oralara zarar vermek isteyenlere fırsat verilmemeli.Tüm Edirne halkı bu güzelliği sahiplenmeli.

Bugüne kadar tarihi dokumuzu yeterince koruduğumuzu söyleyemeyiz.Bu çevre düzenlemesinden Edirne  ekonomisi de yararlanacak.Esnaflarımızın yüzü gülecek.Edirne güzelliklerinin tanıtımında da herkese görev düşüyor.Bu kentte huzur içinde yaşayanlar  bir fahri turizm elçisi gibi kentin güzelliklerini tanıtmaya katkı sağlamalı.

Bu güzel görüntüler broşürlerle yurt içi ve yurt dışında tanıtılmalı.Başka illere giden meslek kuruluşları yanlarında Edirne’yi tanıtan dokümanları da götürüp kentin turizmine  ve tanıtımına katkı yapmalı.Okullarımızda  kentin güzelliklerini kapsayan bilgiler verilmeli.  

------------------

HARABE BİNALAR KAPATILMALI

Kentin eski yerleşim alanında bulunan harabe halindeki binalardan onarımı mümkün olmayan tarihi binaların çirkin görüntüler hiç olmazsa gizlenmeli.Bunlar turistlerin ilgisini çekiyor .

Kentimizin  çirkin tanıtımı için kullanılabiliyor.Bu binaların sarılması ile hem çirkinlikler kapatılmış olacak hem de bu binaların çöplük alanı olması engellenecek..Bir mikrop yuvası haline gelen bu harabe binaların çevresinden insanlarımız geçmeye çekiniyor.

Harabe  binaların bazıları akşamcıların mekanı durumuna gelmiş.Ayrıca yıkılmaya yüz tutan  görüntüleri  ile  hayati tehlike oluşturuyor. Yetkililerin bu sorunu gündeme almaları gerekir.

-------------------

FIKRA

BELKİ SENİ ALIR

Nasreddin Hoca hastalanmış ölüm döşeğinde yatıyormuş.Karısı onun kurtulamayacağını anlayınca,başlamış ağıt yakınmaya.

Karısını feryadını gören Hoca:

“Hanım kes zırlamayı şimdi elini yüzünü yıka,

sürmeni çek en güzel kıyafetlerini giy.şöyle salına salına yanımda gez.” Demiş

Karısı:

“Aman hoca sen canınla uğraşırken ben nasıl süslenip karşında dolaşırım.”deyince:

Hoca:

“Canım ben bunu senin için yapmıyorum ki, Azrail bakarsın kısa zamanda gelir belki seni görünce beğenir de benim yerime senin canını alır diye söyledim”    

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.