Günlerdir Söğütlük Ormanının Millet Bahçesi olması konuşuluyor.

Bu arada  ormanın  Millet bahçesi yapılması ile  buranın doğal yapısının kaybolacağından habersiz olan halkımızın  temsilcilerinin sesi soluğu çıkmıyor.

Bu düzenleme ne getirip götürecek  konusunu  merak eden yok.Mahalli yönetim de  buna onay vermiş durumda.Bu arada çevreciler ve bu konuda duyarlı  kesimlerin cılız tepkilerini dikkate alan da yok.

Eğer burası Milletin Bahçesi olacak ,oradan Edirne halkı yararlanacaksa bu kararı milletin onayı ile almak daha doğru olmaz mıydı?

Bu o kadar zor  durum değil. Demokratik uygulaması kolay bir  durum.

Halkımızın oluru,  onayı ile Millet Bahçesi olsun deniliyorsa bu konuda yapılacak bir şey olmaz.

Öyle “ben yaptım oldu”  diye  burasının doğal güzelliklerinin heba edilmesi ne kadar doğru olur.? Günümüzde insanlarımız yapay güzelliklerden uzaklaşıp doğal güzelliklerin olduğu yerlerde mutlu olup huzur buluyor. Söğütlük Ormanı da böyle bir yer.Hepimizin orası ile birçok  anıları var.Çevredeki kuş sesler asırlık ağaçların görüntüleri ile söğütlük ormanı doğal yapısı ile  ayrı bir güzellik  oluşturuyor.Millet Bahçesi olma kararının yeniden gözden geçirilip halkın talepleri doğrultusunda karar verilmesi daha doğru olmaz mı?

Bunu için de  meslek kuruluşlarımız ve siyasi partilerimizin yanında herkesi  tavrını ortaya koyması gerekir.Kaybedilen değerlerin bir daha geri gelmesi mümkün olmuyor.

Özellikle  Söğütlük Ormanı gibi tarihi değer olan doğal güzelliği ile yaşayan bir yerin değişime uğraması doğal  görüntüsünün bozulması  ne kadar doğru olur?

İş işten geçmeden  bu kararın bir kez daha değerlendirilmesi lazım.

-----------------

EDİRNE ÇEVRESİ ÇÖPLÜK OLMAMALI

Bakıyoruz inşaat atıkları  çöplerin atılacağı yerler yerine  kentin çevresine atılıyor.

Bu kentimize yapılan en büyük kötülüktür.Bu kenti çirkinleştirmeye kimsenin hakkı yoktur.Kentin çevresini çöplük haline getiren sorumsuz kişiler yakından takip edilip gereken cezalar verilmeli.

Edirne merkezinden sorumlu olanlar biraz da çevresi ile ilgilenmeli.

Bu çirkinliğin faturasının mahalli yönetimlere çıkarılacağı dikkate alınmalı.

Kentin çevresini çöplüğe dönüştürmek isteyenler bu kente layık insanlar değildir.

Bu işi yapan kişileri görüp yetkililere duyurmayanlar da en az bu çirkinliği yaratanlar kadar sorumludur.Kentin çevresine inşaat atıklarını atmak isteyenleri gören vatandaşlarımız anında yetkililere duyurmalı.Yoksa bir süre sonra Edirne çevresi çöplüğe dönüşecek.

-------------

FIKRA

TESTİ

Nasrettin Hoca su getirmesi için oğlunun eline bir testi tutuşturmuş.

Ense köküne de bir tokat indirmiş.

-“Hadi git testiyi kırmadan  su getir” demiş.

Çocuğu gereksiz yere tokatlayan hocaya komşusu  çıkışarak sormuş:

-“Çocuk bir kabahat yapmamış neden tokatlıyorsun.?”

Hoca cevabı yapıştırmış:

-“Komşum, insan önceden önlemini almalı.Testi kırıldıktan sonra dövmek neye yarar”

   

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.