Bugün Türk milletinin ekseriyete yakın bölümü bugüne kadar olduğu gibi ülkemizde hüküm süren hayat pahalılığı ve toplumu tahrik eden sorunları hiç bir tahrike kapılmadan gelişmelere sabırla katlanıyor özellikle. Siyasilerin birbirini itham eden konuşmalarını ,boş vaatlerini soğukkanlılıkla takip ediyor.

Elindeki kısıtlı imkanlar oranında ihtiyaçlarını karşılıyor. Yaşam zorlukları yöneticilerin azalacağı vaatlerine rağmen artarak devam ediyor.

--------------------------------------

ÖNCE ZAM SONRA İNDİRİM

Marketlerin indirim yalanlarına da halkımız inanmıyor. Satılacak ürünlerin fiyatlarına önce zam yapılıyor, sonra da indirim yapılıyor diye halkımız kandırılıyor. Sokaklarda bakınız halk her zaman her ortamda geçim derdini konuşuyor. Gülen neşeli insanlarımızı ara ki bulasın.

Halkın bu zorlukları sonucu arasında özellikle siyasilere karşı güven her geçen gün azalıyor.

Bu şartlar daha sonraki dönemde toplum nezdinde onarılmayacak yaralar da açabilir.

Bu durum etin kokmasını aşıp tuzun kokma noktasına geldiğinin habercisidir.

Ülke yönetiminde söz sahibi olanlar halkın geçim sorunlarını ön plana alıp çözüm yolları aramalı.Toplumun artık gerçekleşmeyen vaatlere karnı tok. Televizyonlarda siyasilerin topluma yönelik haberleri dinleyen dahi yok.Güven bulanımı bir toplum için çok önemli bir sorun olduğunu bu konuların uzmanları ifade ediyor. Bu konudaki uyarılar vakit geçirilmeden dikkate alınmalı

Toplumun bu sabrı da yanlış yorumlanmamalı.

Geçim sıkıntısı yaşayan halk evinin ihtiyacını karşılamak içi pazardan pazara dolaşıyor.

Yayın organlarında siyasetçilerin konuşmalar olduğu zaman çoğu kez halk bu kısır boş vaatten oluşan tartışmaları dinlememek için televizyonlarını kapatıyor.

Bu tür kısır tartışmaların yerine halkın geçim sorunları ve diğer meseleler gündeme getirilip çözüm yollarının aranması önerisinde bulunan vatandaşlar ”Birbiri ile ağız dalaşına giren, böylece halkı etkileyeceğini sanan siyasilerimize birileri. bunu çıkar yol olmadığını duyurmalı.

Halk bir yanda sağlık ve güven sorunu, diğer taraftan geçim zorlukları hayat pahalılığı ile uğraşırken siyasilerin birbiri ile laf yetiştirme çabalarına ayıracak zamanı yok.

Televizyon karşısında cebelleşen siyasilerimiz biraz halkın içine girip sorunlarının neler olduğunu ne zorluklarla karşılaştıklarını görmeli. İktidarı,muhalefeti ile böyle halkın sorunlarının dikkate alınmadığı bir dönemi hatırlamıyorum. Bu tür sıkıntıların olduğunu da bilmiyorum.

Halk geçim derdinden hayat pahalılığından inim inim inlerken siyasilerimizin birbiri ile kavga yolunu seçmelerinin hiçbir işe yaramayacağını halk seçim geldiğinde gösterecektir.

Hani halk arasında bir söz vardır.”Koyun can derdinde kasap et derdinde” benzetmesi yaptılar. Bu pahalılıkta halkın nasıl kışı nasıl geçireceğini, her ay artan faturalarını nasıl ödeyeceğinin,çok zor geçecek kış aylarının hesabını yaparken siyasilerin bunlarla uğraşacağı, çözüm yolu bulması gerektiği halde toplumu kutuplaştıran konuşmalar yapması en çok onlara zarar vereceğini unutmamaları gerekir” uyarısında bulundular.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.