Bugün ülkemizin düşman işgalinden kurtuluşu için en önemli zaferin kazanılmasının  100.    yıldönümü .Aradan bir asırlık zaman geçmiş .Yine böyle sıcak bir ağustos günlerinden  26 Ağustos günü Afyon’dan başlayıp 30 Ağustos günü İzmir’de sona eren   büyük taarruzla düşman geri püskürtülmüştü.

Osmanlı yönetiminin yabancı ülkelerin himayesi altına girmeye onay verdiği bir dönemde.Atatürk ve silah arkadaşları ve yoksul halkımız mandacılığı kabul etmeyip kurtuluş önderlerine destek verip bugün üzerinde huzur içinde yaşadığımız  bu güzel yurdumuzun kazanımını sağlamıştır. Ülkemizde bugün mutluluk  içinde yaşamını sürdürenler bu acı günleri unutmamalı ve de unutturmamalı. Bu milli zafer günleri geldiğinde  bu fedakar insanların kazanımlarına sahip çıkmalıyız.Hiç kimse bu milli kurtuluş zaferlerini yok sayamaz.Bu ülke bize lütuf olsun diye verilmedi.  Her karış toprağı güç koşularda mücadele ve kanla alındı.bu duygularla 30 Ağustos Zafer  bayramımız kutlu olsun.

--------------------

BU İŞ NEREYE KADAR GİDECEK.?

Bakıyoruz ülkede  hayat pahalılığı almış başını gidiyor.Böyle gider önlem alınmazsa  duracağı da  belirsiz .İnsanlarımız  tepkisiz, olanları kanıksar hale geldi.Her şeyi olağan  karşılanıyor. Siyasilerin çarşı pazarlarda yaptığı  konuşmaları ile bu derde çare bulunmaz.Bunu yapanlar boş laf yerine  halka güven verecek çözüm yolları da bulmalı.Her gün aynı yöntemle yaptıkları  halk röportajları ile bu mesele çözümlenemeyeceğini herkes kabullenmeli.

Aylardır aynı yöntem uygulanıyor.Halkın tepkisi dile getiriliyor. Bundan sonuç çıkmıyor.

Peki sonuç ne ?Bir hiç havanda su dövülüyor.

 Burada önemli olan  iktidarı,muhalefeti ile halkın bu sıkıntısına çare bulunması.

---------------

KIŞ AYLARI ZOR GEÇER

Önümüz kış .Aileler kışlık yiyeceklerini yapmak istiyor. Onun için gerekli ürünü alacak güçleri yoksa ne yapacaklar?

Bu hazırlıklar kış aylarının geçim zorluklarını aşmak  daha ekonomik ortam sağlamak için yapılıyor.Kış hazırlıklarını genellikle dar gelirliler fakir insanlarımız  yapar.Onlar için kış aylarını atlatmak zorlukları   aşmak için bu bir güvencedir.Büyük kentlerde yaşayan köy kökenli vatandaşlarımız  kış yiyeceklerini hazırlamak için bu aylarda köylere gidip oralardan bu ihtiyaçlarını yaparlar.

İş onunla da bitmiyor.Kış aylarını en büyük sorunlarından biri olan yakacak temini ise  ayrı bir dert.Kırsal kesim bunu ya odunla ya da kömürle sağlıyor.Bakıyoruz odunun tonu katlanarak artmış kömüre yapılan zam ise daha yüksek.

Yine önümüzdeki günlerde okullar açılacak  .Okula gidecek çocukların  ihtiyaçlarının karşılanması   dar ve sabit gelirliler için  büyük sorun.Trakya  Üniversitesine   girmeye hak kazanan öğrenciler  köşe bucak ev arıyor. Ev kiraları almış başını gitmiş.Ev sahipleri insaflı olsun kiralara fazla zam yapmasın demek  de çözüm değil.

Sen Öğrencileri rahat barınacağı yurt sorununu çözmezsen ev sahipleri için böyle  fırsat doğar.Buna engel olmak çok zor.Öğrenciler için ev kiraları asgari ücrete yaklaşmış.Onun dışında bir de depozit ve diğer masraflar girdiğinde  ekonomik şartları buna yetmeyen öğrenciler nasıl eğitimine devam edecek.?

Bu gençlerin,ulaşım  ve gıda sorunları da var.Yetkililer bu sorunlara el atmalı.Geleceği emanet edeceğimiz gençlerimizin bu sorunlarını çözmezsek onlardan nasıl başarı bekleyebiliriz?

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.