Ulusal Kurtuluş Savaşı örgütlenmesini yürüten Türkiye Cumhuriyetinin temellerini atan gazi Meclisimizin 103. Yılı.

 2018’de hızlı, etkin karar alma gerekçesiyle geçilen modelle yürütmenin başat, Meclisin edilgen olduğu dönemi yaşamaya başladık.

14 Mayısta seçim var. Cumhur İttifakı aynı yönetim biçimini önerirken; Millet İttifakı, Emek Özgürlük İttifakı, Ata İttifakı ve seçimlere katılan partilerin ekserisi güçlendirilmiş parlamenter sistemi öneriyor.

Kısacası yetkilerin yürütmede toplandığı bir sistem mi?

Yoksa Yüce Meclisin denetim ve yasama yetkilerinin güçlendiği sitemi mi tercih edeceğiz. Bunun karar seçmenin iradesinde.

Türkiye Cumhuriyetimizin kurucu lideri  Mustafa Kemal ATATÜRK yüce Meclisin önemini şu sözlerle vurguluyor.

’Millet ve memleket adına ve hesabına başvurulacak yer  burasıdır; yani Yüksek Meclisinizdir.Bu yasal hakkı, bu milli hakkı,bu doğal hakkı hiçbir sebep ve bahane ile hiçbir düşünce ile,hiçbir kimseye ve hiçbir kurula terk etmeyiniz.’’1921 

Cumhuriyetin  ikinci yüzyılında üreten ürettiğini hakça paylaşan, herkesin aşı ve işi olan bir yaşamın hayal olmadığı inancıyla  14 Mayısta sandık başına.

Milli Egemenliğimizin tecelli ettiği Yüce Meclisin açılışının 103. Yılı kutlu olsun.

ULUSAL EGEMENLİĞİMİZ  SONSUZA KADAR  KAYITSIZ ŞARTSIZ  MİLLETİN OLSUN.

  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.