Dünyada tüm Müslümanlarca kutsal sayılıp on bir ayın sultanı kabul edilen mübarek Ramazan ayına girdik.

Ülkemizde ramazan ayı güzellikleri  diğer aylara oranla bir farklılık gösteriyor,kutsal bir yanı var.Teravih namazlarında bir araya gelinip  hayır dualar ediliyor.

İftar sofraları düzenleniyor.bu aya  has  halkın  imkanları oranında  farklı yiyecekler  bu kutsal  ayda ilgi gören besinleri  bulma  telaşına düşüyor.

Çarşı pazarda bu aya mahsus hurma tatlılar, ramazan pidesi  ve benzeri  yiyecekler  vitrinleri  süslüyor.

Her ne kadar dar gelirliler bunları gördüğünde ekonomik koşulları almaya yetmediği için sadece seyretmekle yetiniyor.

Bu arada televizyonlarda her zaman olduğu gibi onlarca yiyeceklerden oluşan  görüntülerle zengin  iftar programları sunulacak.Dar gelirliler yine  o zengin mutfak görüntülerini ekranda seyretmekle yetinecek.

Aslında bu ayda  dar gelirlileri özendirecek zengin mutfak görüntüleri ne kadar İslam geleneğine uygun onun da sorgulanması gerekmez mi.?

-----------

BU MÜBAREK AY BARIŞ VE HUZUR AYI OLMALI

Ramazan ayının halkımız arasında huzur ve mutluluğun ,özellikle siyasilerin öncülük  ettiği halkı kutuplaştıran, husumeti körükleyen söylemlerini son bulacağı ay olması gerekir.

Dileriz bu kutsal ayın hürmetine politikacılar konuşmalarına dikkat edip halkın arasında  husumeti körükleyebilecek sözlerden sakınırlar.

Dinimizin de insanlar arasında barışı kardeşliği  sağlayan bir din olduğunu düşünerek bu kurala özen gösterirler.

------------

BUNLARI BİLİYOR MUSUNUZ.?

İLK MEVLİT’İ SÜLEYMAN ÇELEBİ YAZDI

İlk mevlit Sultan 3. Murat devrinde Süleyman Çelebi’nin  mevlidinin olunmasıyla başladı. Mevlit Hazret-i Muhammet’in hayatını övgü ile anlatan şiir tarzında bir eserdir.

 Türkçe mevlitlerin en ünlüsü Süleyman Çelebi’nin Vesilet-ün Necat adındaki eseridir. Bugün camilerde ve evlerde  Hazret-i Muhammet’in  doğum günü,Kadir,Regaip Miraç, Berat geceleriyle  ölülerin ardından ve başka nedenlerle  mevlit okunur.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.