Bir zamanlar siyasilerin ilgisini çekmeyen köy ve mahalle muhtarları son yıllarda en çok ilgi gören devlet yöneticilerinin halkla iç içe olan kesim oldu. Bu ilgi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın muhtarlarla ilgili toplantıları ile başladı. Daha sonra bu itibar kervanına muhalefet partileri de katıldı. 19 Ekim tarihinde kutlanan Muhtarlar Günü geçen yıllara oranla daha görkemli olarak kutlandı. Tüm siyasiler muhtarları övme yarışına girdi. Bu sevgi muhtar sevgisinden mi yoksa muhtarların her an halkın içinde yer alan kesim olması, seçimlerde muhtarlardan yararlanma beklentisine mi kaynaklanıyor. Daha önce Cumhurbaşkanının Külliyede yaptığı bir muhtarlar toplantısında bir kadın muhtar, köy ve mahalle muhtarlarının değişik derneklerden olduğunu muhtarların bir çatı altında toplanması önerisinde bulundu. Bir süre sonra köy ve mahalle muhtarlarının bir konfederasyon altında toplanmasına karar verildi.

Bunun için il ve ilçe merkezlerinde örgütlü olan bulunan muhtar dernekleri bir süre önce genel kurullarını yaparak yönetimlerinin belirledi. Bu seçimler sonrası il genelinde Ankara'da yapılacak konfederasyon seçimlerinde oy kullanacak illerin federasyon yetkilileri seçilecek. Bu seçime Edirne merkez ve ilçelerde belirlenen dernek yöneticileri katılacak.

------------------

SADECE MUHTARLAR YETKİLİ DEĞİL

Bazı kuruluşlarda olduğu gibi muhtar dernekleri seçiminde de muhtarların dışında azarlar eski muhtarlar ile bu derneklere üye olanların da yer alması daha sonraları bazı oda ve derneklerden muhtarların kuracakları konfederasyonun amacından saptırılmasına neden olabileceği yönünde endişelerin olacağı söyleniyor. Zira halka karşı sorumlu olan köy ve mahalle muhtarların tercihi ile muhtarlıkla ilgisi olmayanların amaçları farklıdır. Muhtarların yerinde olan bir arada olma çalışmaları bir süre sonra federasyonlara üye olup bu görevin dışında olan kişilerin araya girmesiyle amacı dışında kullanılmayacağını kim garanti edebilir.? Oda ve derneklere bu tür oyunları görüyoruz. Örneğin ticaret ve sanayi odalarında oy kullanacak üyelerin farklı mesleklerine kaydırıldığına tanık olduk. Dilerim muhtarların adına kurulacak konfederasyonda sadece muhtarlar söz sahibi olur. Amacından saptırılarak başka amaçlarla kullanılmak istenmez. Bunun için belirleyici olan tüzüklerdir. Orada istismar yolu açılırsa. Bu konfederasyon muhtarların hakkını savunmaktan çıkar. Nerelere hizmet edeceği belli olmaz.

------------------

KISSADAN HİSSE

Bir ülkenin kralı ekonomide dara düştüğü zaman çareyi halkın tüketim ürünlerine zam yapmakta bulurmuş. Bir gün yine yüklüce halkın alacağı ürünlere zam yaptırmış. .

Daha sonra adamlarını halkın arasına salıp zammı halkın nasıl karşıladığını öğrenmek istemiş. Kralın adamları,halkın feryat ettiğini,zamlara tepki gösterdiğini krala duyurmuş.

Aradan bir süre geçmiş kral bir kez daha halkın ihtiyacı olan ürünlere zam yapmış. Tekrar adamlarını halkın arasına yollamış.

Halk yine ilk dönemde olduğu gibi zamlara tepki gösteriyormuş. Adamlar durumu tekrar krala iletmiş. Gel zaman git zaman ekonomide dara düşen kral iğneden ipliğe tekrar zam yaptırmış. Kralın adamları halkın arasına girdiğinde bu kez zamlara tepki gösterme yerine şen şakrak oynadıklarını görmüş. Bu durumu krala bildirmişler. Bunu duyan kral derhal zamların kaldırılması için emir vermiş.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.