Daha önceki yıllarda ihmal edilen, yeterince önem verilmeyen köy ve mahalle muhtarları son yıllarda özellikle siyasilerce kıymete bindi .

Ülkemizde her siyasetçi yaptıkları konuşmasında muhtarların  ülke yönetiminde ne denli önemli olduğuna değinmeden edemiyor.

Mahalli seçimlerle birlikte , köy ve mahalle seçimleri de yapılacak.

Bugünlerde siyasette yenileşme, eski yıllanmış kadroların değişmesi gündemde. Gelişen teknolojiye ayak uyduramayan ,geri kalan kadroların her kademede değişmesi  gerekecek.

CHP bunun sancırlını çekiyor.Bu değişim halkın temsilcisi konumunda olan her alanda  yaşanması gerekir.Belediye meclisi ,il genel meclisi gedikli kadrolarının yerini yenileri almalı.

Bunu sağlayan seçiciler oylarıyla gençlerin önünü açmalı.

Bir de halkın bire bir hür iradesi ile seçtiğimiz köy ve mahalle muhtarlarımız var.

Onlar her an halkın sorunları ile iç içe yaşıyor.Her ne kadar son yıllarda etkinlikleri,  yaptıklar görevler azalmış olsa da mahalle halkının ve köylülerin en güvenli kişileri muhtarlar olduğu bilinir.Her ne kadar istisnalar olsa da halkın gözünde durum böyledir.

Muhtarlar son yıllarda sağlanan haklarla ekonomik açıdan kısmen de olsa  rahat konuma geldi.ilimizde her muratlığın görevini yapacağı  binaları var. Halkımız muhtarlılarla sorunlarını burada çözüyor.

Bazı muhtarlarımız burada ,kendi yerlerinde  görev yapma yerine bu görevi işyerlerinde  sürdürüyor.Devlet sana  çok önemli bir görev vermiş bu görevini sürdüreceğin imkanlar da tanımış. Sen bunu dikkate almayıp bu hizmeti işyerinde devam ediyorsan bu doğru olmaz.

Halk muhtarlıkla ilgili bir iş için senin işyerine gitmek zorunda değil.

Bu seçimde muhtarlığı asli görev olarak kabul edenlerin bu göreve gelmesinde yarar var.Muhtarla görüşmek istediğinizde ”şu anda işyerimde meşgulüm daha sonra gelin” demeye bu görevi asli görev sayanın hakkı olamaz.Özellikle  mahalle muhtarları görevini muhtarlıklarda sürdürmeli.

Eğer o görev ,ikinci bir iş gibi görülüyorsa  o kişi muhtarlığı bırakıp  kendi işyerine dönmeli.Bu makamı işgal etmemeli.Seçmenlerin mart ayında yapılacak muhtar seçiminde bu konuyu da dikkate alacaklarında yarar var.

---------

MUHTARLARI HALK DOĞRUDAN SEÇİYOR

Köy ve mahalle muhtarlarını halk kendi iradesiyle doğrudan aracısız seçiyor.Demokrasinin en iyi uygulandığı yer muhtar seçimleridir diyebiliriz.Siyasi partilerde olduğu gibi  dalavereler ayak oyunları muhtar seçimlerinde pek etkili olamıyor.Muhtar seçilecekler kendi gayretleri ile propagandalarını yapıp halkı karşısına çıkıyor.Tanıtım afişlerini dahi kendileri basıp dağıtıyor.Seçmen kabinlerinde adlarının yazıldığı kağıtlar yine onların eseri.

Belediye ve milletvekili seçimlerinde olduğu gibi onların birleşik oy pusulası  da yok.

--------------

HALKLA İÇ İÇE OLAN DEVLET GÖREVLİSİ

Muhtarlar her zaman halkla birlikte olan, onların sorunlarını en iyi bilen halkın doğrudan seçtiği devlet görevlileri olduğu için toplum yeri geldiğinde seçtiği kişiye hesap sorabiliyor.

Siyasiler gibi işleri bitince toplumdan uzaklaşmaları mümkün değil.Muhtarların halk üzerinde böyle etkileri bilindiği için muhtarlar  siyasilerce de son yıllarda popüler hale geldi.

İletişim araçlarında yaşanan gelişmeler sosyal medyanın etkinliği, siyasi partilerin bu kanaldan muhtarları kolayca denetim altına alma ve siyasetlerini daha geniş alana yayma imkanı veriyor.

Her ne kadar muhtarlar her siyasi görüşe eşit mesafede olduğu iddia edilse de muhtarların bazı işlerini yaptırabilmeleri için siyasilerden destek almaları zorunluluğu inkar edilemez.

------------

ÖZLÜ SÖZ

KÖYLÜ MİLLETİN  EFENDİSİDİR

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK    

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.