Muhtarlar halk tarafından doğrudan seçilen,mahalle  ve köylerimizin halkla her an iç içe olan  devlet görevlileridir.

O nedenle görevleri çok önemlidir.

Halk arasında hiçbir ayırım yapmaksızın herkese eşit  hizmet vermeleri gerekir.

Bugünkü muhtarlar eskiden olduğu gibi fahri, ücret almadan görev yapmıyorlar .

Devletimiz yasalarla muhtarlara sosyal ve maddi  imkanlar sağladı.Bugün muhtarlık görevi yapanlar asgari ücretli seviyesinde ücret alıyor.Onun dışında Edirne Merkez  mahalle  muhtarları ayrıca  belediyeden, yapılan masraflarını karşılamak için  de bir ücret alıyorlar. Bir de muhtarların emekli olduğunu düşünün gelirleri  oldukça üst düzeyde oluyor.

Ayrıca kendilerine yasal olarak tanınan, yaptığı evtak karşılığında alabileceği ücret de var.

Bazıları bu ücreti alsa da çoğu muhtarımız  bu ücreti almadan halkına hizmet sunuyor.

------------

GÖREV YERLERİ MUHTARLIK BİNALARI OLMALI

Edirne belediyesi mahalle muhtarlarına kendi yerlerinde  rahat görev yapsın diye muhtarlık binaları yaptırdı.

Muhtarlıkla ilgili işleri olanlar buraya gelip sorunlarını gideriyor.

Bu hem muhtarlar hem de halk için  çok yararlı oldu.

Zira halk yeri belli olmayan ve işyerlerinde bu görevi sürdüren muhtarların işyerine  gitme zorunluluğu olmamalı.

Muhtarların asli görevi bu ise bu görevlerini muhtarlık binalarında yapmalı.Eğer bu imkanları yoksa mahalli yönetimlere böyle bir yere sahip olmak için talepte bulunmalı.Böyle bir talebi olmadan muhtarlık hizmetini işyerlerinde sürdürmek isteyenler asli görevini yerine getirtmemiş olmaz mı?

Halk kendi oyları ile seçtiği bir muhtarda görevi için onun işyerine gitmek zorunda mıdır?

Bazı muhtarlarımızın işyerlerini muhtarlık görevine tercih etmeleri halkımızın da dikkatini çekiyor vatandaşlar ”Benim muhtarda bir işim olduğunda muhtarlık binasına gitmem benim için en güvenli yoldur.

Muhtarın işyerinde onun keyfini bekleyerek işimi yaptırmam  doğru olmaz. Böyle önemli devlet görevi işyerlerinde yapılmamalı.Eğer bir kişinin kendi işi çok önemliyse, o zaman muhtarlık görevine talip olmamalı.Bu görevi muhtarlık hizmetini asli bir görev olarak kabul eden vatandaşlar bu göreve soyunmalı ”dediler.İki, karpuzu bir koltuğa sığdırmak isteyen,muhtarlığı kimseye kaptırmamak için her yola başvuranlarla bu görev sağlıklı yürümez.

Gelecek seçimde de vatandaşlar görevini muhtarlık binalarında yapma sözü veren muhtar adaylarına oylarını vermeli.Halk köşe bucak,işyerlerine gidip muhtar aramak zorunda değil.

-------------

MUHTARLAR  HJERKESE EŞİT HİZMET  VERİR

Her kişinin bir siyasi görüşü olması normaldir.Muhtarların da bir siyasi görüşü olabilir . Muhtarlar  görevi sırasında halk arasında siyasi ayrım yapmamalıdır.Çünkü kendilerinin o göreve gelmesi için her görüşten insan oy vermiştir.Onun için eşit hizmet  istemek herkesin hakkıdır.Muhtarlar sadece kendi görevleri ile meşgul olmalı.

Siyasi beklentisi olanlara payandalık yaparak muhtarlık hizmeti yapılmaz.

Bıraksınlar o işleri başkaları o işle  ilgili olanlar  yapsın.Eğer o hizmetler ağır basıyorsa muhtarlık görevini terk edip siyasete soyunsunlar.

İki işi bir arada yürütmek isteyenler bu işleri  yüzüne gözüne bulaştırır.Hiç birinde de başarılı olamaz.

Yarın görevini ihmal ettiği anlaşıldığında ona destek verdiğini söyleyenleri yanlarında bulamazlar.

Muhtarlık görevi bir başka görevle paylaşılacak bir görev değildir.Herkes için asli görev olarak kabul edilmelidir.Onun yanında muhtarlık hizmetleri muhtarlık binalarında  yapılmalıdır. Yetkililer de muhtarları bu yerlerde hizmet vermeleri için uyarmalıdır.

NOT.

Bir süre tatile çıkacağımdan köşe yazılarıma ara veriyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.