Köşe yazılarımda   bugüne kadar  defalarca gündeme getirdim.İlkokul çocuklarımıza hiç olmazsa bir öğün yemek verilmesini vurguladım.

O zamana kadar bölgemizde böyle bir sorun  hiç gündemde  değildi.

Sadece bazı veliler bunun önemine değiniyorlardı. Evimin yakınındaki bir ilkokulda öğlen saatlerinde çocukların yemek telaşı dikkatim çekti.

Öğrenciler bu ihtiyaçlarını okul kantinlerinde veya evlerinden getirdikleri yiyeceklerle karşılamanın yanında  çevrede yiyecek satılan yerlerden de karşılıyorlardı.

Böylece ayak üzeri yemek ihtiyaçlarını gideriyorlardı.Okul kantinlerin ihale ile verilmesi zorunlu olarak kantin işleticilerinin piyasaya uyarak bu masrafını sattığı ürünlere yansıtıyordu.

Buralarda satılan yiyecekler dar gelirli aile çocuklarının  yiyecek satın alacağı yerler değildi.Öğrencilerin büyük bölümü  çevredeki lokanta ve yiyecek satılan yerlerden ihtiyaçlarını gideriyorlardı.

Bu imkanı olmayan bazı öğrenciler ise evlerinden getirdiği  yiyeceklerle yetinmek zorunda kalıyordu.İmkanı olup yeterli gıdayı alan öğrencilerin yanında bu imkandan yoksun sadece onlara bakmakla yetinen öğrencileri gördükçe içim sızladı.Kuşkusuz,  dar gelirli  ailelerin çocuklarına  bu imkanı  sağlayamıyordu.Bu imkansızlık .gençler arasında  büyük üzüntü yaratır.Bu  durum   aileler için de üzüntü kaynağı oluyor.”ben neden diğer aileler kadar yiyecek veya harçlık veremiyorum” diye düşünebilirler.O yaşta  çocuklar arasında farklı yaşam şartları yaratmak ileride  toplum arasında huzursuzluğa neden olabilir.En önemlisi geleceğimizin güvencesi evlatlarımızın sağlıklı yetişmesi.

Bunu sağlamak zorundayız.Aksi halde sağlıksız yetişen gençlerle  geleceğin zor yaşam koşullarını göğüslemek mümkün değil.Geç de olsa yöneticilerimizin bu konuya el atıp çözüm yolunu aramaları beni çok mutlu etti.

Dilerim bu gerçekleşir, öğrencilerimiz hiç olmazsa bir öğün yeterli yiyeceğe kavuşur.Tamamı aynı gıdayı alma hakkı kazanır.

--------------

MİLLİ EĞİTİM VE MAHALLİ YÖNETİCİLER DE SORUNA EL ATMALI

Öğrencilerin beslenme sorununa başta milli eğitim yetkilileri olmak üzere belediyeler de destek vermeli.Böylece sorunun çözümü de kolaylaşmış olur.Bazı ,iller bu konuda öncülük ediyor.Edirne’nin de bu yardıma katılması kentimizin eğitime verdiği önemin göstergesi olur.

-------------

FIKRA

 SON ÇARE

Gece yarısı doktoru acele çok acele olarak bir hastanın başına çağırmışlardı.

Doktor hastayı iyice muayene etti.Dinledi.Sonra da şunları söyledi:-“Derhal telefon ederek bütün yakınlarınızı uyarın ve buraya çağırın” dedi.

 Hastanın gözleri  korkudan fal taşı gibi açıldı.Ölüm korkusu heyecanı ile doktora sordu:

-“Hayrola doktor durumum o kadar fena mı?”

-“Yok canım yalnız basit bir hazımsızlık için bu saate yatağından kaldırılan şahıs ben olmak istemiyorum”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.