Tarihi kentimiz Edirne’mizin güzelliklerinin yeterince tanıtımı yapılmadığı konusunda yakınmalar var.

Anadolu’nun daha önceki yıllarda sıradan bir kasaba görünümünde olan illeri bugün kent güzelliği,  altyapı imar olarak kentimizi geride bıraktı.Bu şehirleri görenler  buna tanık oluyorlar.

Lafa geldiğinde  Edirne sorunları konusunda herkes şikayetçi,bu konuda bol bol laf üretilyor.Şikayet etmekle suçu onun bunun üzerine yüklemekle  iş bitmiyor.Bu kentin güzelleşmesi için hepimize görev düşüyor.

------------------

MESLEK KURULUŞLARI TANITIMA KATKI YAPMIYOR

Kentimizin ulusal ve uluslar arası düzeyde tanıtımında büyük etken olması gereken meslek kuruluşlarımız,odalar ve sendikalar şehrimizin tanıtımı konusunda gerekli katkıyı yapmıyor. Bu kurum temsilcileri yurdun dört bir yanında ve başka ülkelerde toplantılara katılıyor. Bu toplantılar sırasında Edirne gündemi  tanıtımı göz ardı ediliyor.Bu toplantılara katılanların görüşleri  böyle. Bu kentin mensubu olan, burada işyeri olanların huzur içinde yaşayanlar kentini tanıtma diye bir sorumluluğu olamaz mı?

Edirne’den daha az turizm potansiyeli olan  iller turizm imkanlarından daha çok yararlanıyor.Tarihi eserlerimiz  ziyaret için gelenler ve dini turizmi ölçü alarak” Edirne’ ye çok turist geliyor” hayaline kapılmayalım.Önemli olan gelen turistleri burada konaklamaları alışveriş imkanının olması.

Bulgar turistlerin önü kesildi şimdi esnaflarımız bu engelin bir an önver kalkmasını bekliyor. Edirne’ye dört mevsim turist gelmeli

  .Bizim turizm potansiyelimiz buna  çok elverişli.Hiçbir ile nasip olmayan tarihi eserlerimiz doğal güzelliklerimiz var.Bunları sadece nutuklarla dile getirmekle yetinip,tanıtımına katkı sağlamadan bir yere varamayız.Edirne tanıtımı okullarımızda da gündeme gelmeli.başka ,iller bunu yapıyor. Bu yeterince uygulandığı zaman  burada öğretim görüp başka illere giden  insanlarımız da kentimizin tanıtımına katkı yaparlar Edirne’nin fahri hemşerisi olurlar.

  Bakıyoruz çarşıda satılan turistlik ürünlerin çoğu hatta Edirne ile ilgili olanlar başka illerden geliyor.Edirne’de bu imkanı sağlama konusunda Halk Eğitim Merkezindeki  kursları desteklemek gerekir.Turistlik eşyada başka illere bağımlılıktan kurtulmalıyız.

 Turizmi daha geniş alana taşımak için yetkililer hatta basınımız  buna destek vermeli.Sadece tarihi eserlerimizin zenginliği ile yetinmeyip bu imkanı daha geniş alana yaymalıyız.Eğer kalkınmada gerçek niyet turizmse bunu yapmak zorundayız.

Daha çok başkalarına özenip kendi kentimizi kötülemekle zaman tüketiriz.Bu ilde yaşayan herkes şehrin gelişip güzelleşmesine katkı yapmalı.

---------------

FIKRA

KÖYLÜ İLE PROFESÖR

Amerika’da  bir köylü ile  bir profesör   trende aynı kompartımanda seyahat ediyorlardı.Bir ara köylü profesöre seslendi.

“hocam yolumuz uzun, birbirimize bilmece soralım bilemeyen 10 dolar versin.”

Profesör:

“Çok iyi fikir kabul”

-“Yalnız bir nokta var ben cahil bir köylüyüm. Oysa siz okumuş yazmış kimsesiniz. O nedenle  ben sorunu bilmediğim zaman 5 dolar vereyim siz bilmeyince bana 10 dolar verin”

“o da kabul”

“Birinci soruyu ben sorayım..acaba yürürken dört ayağı ile yürüyen, uçarken iki ayağı ile uçan hayvan  kuş nedir?”

Profesör bir an düşündü soruyu bilemedi cebinden çıkarıp 10 doları köylüye verdi.

“Bilemedim al 10 doları neymi, bakalı o   kuş?”

Köylü:

“Ben de bilmiyorum..”

“Köylü  bunun üzerine 5 doları profesöre geri vermiş.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.