Soframızın değişmez ürünü ekmek zam üzerine zam görüyor. Emeklerimiz küçüldükçe küçüldü. Bugün bir ekmek bir öğünde  bir kişiye yetmez duruma geldi. Sofralarımıza yemek ve katık temini dar gelirliler için gittikçe zorlaşıyor. 
Onun yerine insanlarımız gıdalarını, günlük kalorilerini ekmekle karşılamaya çalışıyor. 
Onu da karşılayamaz duruma gelmesinin faturası  topluma yüksek olur. Açlık tehlikesiyle karşı karşıya kalan insan karnını doyurmak için her imkanı zorlar.

---------------------
EDİRNE BELEDİYESİ EKMEK FIRINI AÇAMAZ Mİ? 
Edirne'de daha önceki yıllarda belediyece işletilen fırın vardı. Dar gelirliler oradan daha ucuza ekmek alabiliyordu.
Geçim sıkıntısı çekenler için ekmek parasının ucuzluğu çok önemli. Bugün büyük kentlerde belediyelerin işlettiği fırınların önünde ekmek alabilmek için saatlerce kuyrukta bekleyen insanlarımız var.
Bu durum da ekmeğin dar gelirliler için ne kadar önemli olduğunu onu alabilmek için her türlü güçlüğe katlandıklarını gösteriyor. 
 Açlık ihtiyacımız olduğunda özellikle dar gelirli vatandaşlarımız tek çare olarak ekmeğe başvurur. Yöneticilerimiz halka ekmek sağlamada yardımcı olmaları gerekir. Kentimizde de belediyenin bir fırın açarak dar gelirlilerin ekmek ihtiyacını karşılamada yardımcı olamaz mı?.

----------
SİMİT DE ZAM KERVANINA KATILIYOR
Dar gelirlilerin kahvaltı yiyeceği olan çay simit de zamlar kervanına katılıyor. Simit bir liradan iki liraya geçmişti. Şimdi un fiyatlarında yapılan aşırı zam ve diğer girdi fiyatlarının da artmasıyla o da zam kervanına katıldı. Bundan böyle simir ve çayla kahvaltı yapmak da dar geliri ilimler için  lüks hale gelecek. Bir simidi dahi dar gelirli için sorun haline gelmesi neyin alameti oluyor. Bu arada pahallığı gizlemek için alınması düşünülen yapay, soruna çare olmayacak önlemler, bu sıkıntıyı giderebilir mi? Onu da zaman içinde göreceğiz. Burada önemli olan bu sorunların halk arasında süregelen barış ve dostluğa zarar vermemesi. Çünkü o her şeyden önemli.
-------------------------------------------
ÜÇ ZARF
Ülkenin birinde tek söz sahibi olan kralı yaşlanmış görevi yerine gelecek krala devredecek. Görev devri sırasında eski kral yerine geçecek krala üç zarf verir. Kendisine şu tavsiyede bulunur. "Yönetimde zora girdiğin zaman ilkin bu zafların birincisini açacaksın.soruna çözüm bulamazsan daha sonra zarfları açmaya devam edeceksin" demiş. Gel zaman git zaman padişah ülke yönetiminde zora girmiş. O anda eski kralın verdiği zarfiardan ilkini açmış, zarfta "halka sürekli yalan söyleyeceksin" deniyormuş. Bunu denemiş. Başarılı olamamış. Bu defa ikinci zarfı açmış. Onda da "sürekli geçmiş iktidarları kötüler deniyormuş. Bu tavsiye de yeni kralın sorununa çare olmamış. Son olarak 3.zarfı açmış. Zarfın içinde" sen de yerine gelecek krala "üç zarf ver "deniyormuş.......

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.