Bölgemizde  en eski siyasi parti, demokrasiyi savunmayı kimseye bırakmayan ana muhalefet partisinin yapısına bakıyoruz. Kadın parlamenter,kadın belediye başkanları arasında  bugün, Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Bican hariç  bu partiden kadın belediye başkanı,milletvekili yok AK Partinin ise  İl  Başkanı Belgin İba, Milletvekili  olarak Fatma Aksal mevcut.CHP bu alanda da geri kalmış.Ülke nüfusunun yarısını teşkil eden kadınlarımız için bu yol  ilimizde yeterince açılmamış.Üstelik kadınları savunmada öncülük ettiğini savunan bir partide çağdaş  demokrasi adına  sosyal demokrat partilere yakışan bir görüntü mü.? Özellikle Edirne gibi demokrasinin kalesi olduğu iddia edilen bir ilde  bir kadın parlamenterin olmaması nasıl izah edilir.?

Buna karşılık denilecek ki “efendim aday oluyorlar fakat  halk tercih etmiyor ”Milletvekili   sıralamasının nasıl yapıldığını az çok siyasetle uğraşanlar bilir:Sen kadınları seçilemeyecek yere sırf koymuş olmak için koyarsan tabii ki seçilemez.

Edirne’de bugün AK Partinin kadın milletvekili ve ilimizde kadın il başkanı var.Peki kadın hakları dendiğinde mangalda kül bırakmayan Sosyal Demokratlarda  durum nasıl.?Bu görevlere layık kadınlarımız mı yok.? Var olmasına var da  erkeklerden onlara sıra gelmiyor.

-----------------

TOPLANTILARDA DA KADINLARIMIZ YOK

Bu günlerde CHP’de çeşitli gruplar mahallelerde toplantılar yapıyor.Halkın siyasi yönden aydınlanması için  Bunu gerekli kabul edelim.Peki bu toplantılarda neden  gençler ve kadınlarımız yok?

Böyle toplantılarda onların da bulunması gerekmez mi? Ülkemizde seçim sonuçlarını gençlerimiz ve kadınlarımız belirleyecek.Bugün demokratik hakların kazanımında öncülüğü kadınlarımız ve gençlerimiz üstlenmiş durumda.

Onları yok sayarak iktidar hayali görmek  eski tabirle “abesle iştigaldir ”kadınları ve gençleri ön planda tutarak siyaset yapmak zamanında veya erken yapılacak bir seçimde başarıya daha önde başlamak demektir.

-------------------

FIKRA

FIRSATLAR ÜLKESİ AMERİKA

Amerika’dan memleketine yeni dönen Rus genci arkadaşlarına “fırsatlar Ülkesi Amerika”yı derin bir hayranlık içinde ballandıra ballandıra anlatıyordu.

“Ah bir bilsen eşsiz bir memleket orası..Harika”

Arkadaşı merak edip soruyor:

“Nasıl yani”

Delikanlı anlatmaya devam ediyor:

“Gezmek mi istiyorsun,otomobil emrinde.Hem de en lüks cinsinden..özel şoför emrinde,beş para vermeden istediğin yare gidip  gezebildiğin kadar”

“Ya nasıl şey öyle yahu? Nasıl böyle imkan sağlanıyor?

“İnanın ki aynen öyle.En lüks lokantalara gidip bedava karnını doyuruyorsun,En güzel katlarda bedava otuyorsun..”

“Derin bir sessizlik içinde bunları dinleyen arkadaşlarının ağzı açık kalıyor”

“Vay canına be diyor demek sen Amerika’da böyle yaşadın ha”

“Yo ben değil canım kız kardeşim yaşadı”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.