Birçok ilde  yılın belli zamanlarında mahalli ve mülki yöneticiler önderliğinde kentin meslek önderlerini, şehrimize yapılması gereken  hizmetler konusunda bilgi sahibi olanlar ile bir araya gelip istişarelerde  bulunurlar.   Ekonomik sorunların ön planda olduğu,  geçim zorluklarının zamanda böyle bir toplantının yapılması yararlı olmaz mı?

Çünkü , sorunlar karşısında çözümün en  sağlıklı,  belirleyici  olanı sorunları yaşayanlar,  içinde olanların katkılarıyla  sorunlar çözümlenir.

Resmi görevi olanların  bu alana yorum yapmaları,gerçekleri objektif şekilde tahlil etmelerine   bulundukları makamlar  izin vermeyebilir.Böyle bir sorumluluğu bulunmayanlar halkın içinde  olanlar   onu yaşayanların  sorunları çözümü konusunda  daha gerçekçi  çözün yolu bulunabilir. 

Toplum önderlerinden gelen öneriler harmanlanıp  o yörenin  sorunlarının çözümü konusunda daha sağlıklı çözüm yolları belirlenir.

Bunu mahalli idare yetkililerinin daha sık yapmasında yarar var.      .Çünkü, kentin sorunlarının büyük bölümü  onları ilgilendiriyor,Onlar  bu sorunlarla doğrudan içindeler .Ülkemizde Birçok ilde yöneticiler belli zamanlarda toplum  önderleriyle bir araya gelip  sorunlara daha sağlıklı  çözüm üretebiliyor.

Bu aynı zamanda halkla  istişare yapılması nedeniyle toplum nezdinde mahalli yönetimlerin güvenirliğini de arttırmış oluyor.Belediyemiz elemanlarının halkla diyalog konusunda   ne yazık ki,yeterli değil.

--------------------

HALKLA DİYALOG SORUNLARIN ÇÖZÜMÜNÜ KOLAYLAŞTIRIR     

Atalarımız “ Barika-i hakikat müsademe-i efkardan  doğar”  sözünü boşuna söylememişler.Yani gerçek doğrular  o konu hakkında  çeşitli fikrin tartışılması sonucu ortaya çıkar.Yöneticiler her sorunu görmeyebilir  Bu tür toplantılar sonunda  sorunlar ve çözüm yolları  ortaya çıkar.

Özellikle ekonomik sorunların bugünkü gibi zirve yaptığı, hayat pahalılığının dayanılmaz boyuta ulaştığı  bir zamanda bu tür toplantıların yapılmasında sayısız yarar olabilir. Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın toplumla yakın ilişki içinde olma, halkın talepleri dinleme  konusunda vaadi de olduğunu hatırlıyorum.

Böyle bir toplantı mahalli yöneticilere halkın güvenini de yükseltir. Bunu yapılmasını gerektirecek, ilimizde bugüne kadar bir türlü çözüme kavuşmayan sorunlar var.

Bu tür sorunlar geniş kitlenin sorunu sahiplenmesiyle çözümlenir.

---------------

KOOPERATİFÇİLİK DİKKATE ALINMIYOR

Meslek kuruluşlarında  sorunların el birliğiyle çözümü için en güvenli yol olan Kooperatifçilik ülkemizde yeterli düzeyde  gelişmedi.Kooperatifçilik yanlış bilgilendirme ile  halkın zararına olacak bir girişim olarak tanımlanıyor.

Özellikle büyük sermaye çevreleri bu tür örgütlenmeden yararlandıkları halde kooperatifçiliğin  yaygın hale gelmesine karşı çıkıyor.

Halkımız “birlikten kuvvet doğar”  yaklaşımıyla,  özellikle köylülerimiz kooperatifçiliğe ağırlık vermeli.

Kooperatifler  Güçleri oranında halkın emeğine   sahip çıkıyor. Köylerde bakıyoruz çok az tarlası olanda çift çekerli traktör var.Bunu ne kadar kendi işinde kullanıyor. Bu aslında  ölü yatırım olmuyor mu?

Bu alanda bir kooperatif kurulamaz mı? Her hizmeti kötü örnekleriyle tanımlamak halka yarar sağlamaz.

Gelişmiş ülkelerde kooperatifçilik  her alanda çok yaygın

O ülkelerin insanları böyle ortak hizmetten mutluluk duyuyor.Özelikle köylülerimizin  kooperatifçilik konusunda  yapılan siyası nitelikli,  köylülerin yararlarına olmayan, belli  sermaye çevrelerinin kendi  çıkarını kapsayan fikirlerine inanmak  yerine  kendi menfaatlerine olacak girişimlere sahip çıkmalı.

 Ülkemizde  köylülerimizin bu alanda yeterli çabayı göstermediği, sorunların çözümünü başkalarına havale ettiği bir gerçek.

Bu da  köylülerimizin haklarını aramada bugüne kadar yeterli olmadıklarını gösteriyor.

Şu anda Türkiye Büyük Millet Meclisinde gerçek anlamda bir çiftçinin,bir köylünün olmaması bunu gösteriyor.

--------------------

KISSADA HİSSE

PANTOLONUMU VERİN

Zengin  bir adam yatağında ölüm halindeydi. Üç oğlu yatağının başında  ölüm masraflarını tartışıyordu.

Önce büyük oğlu söz aldı:

“ Cenazede fazla masrafa gerek yok  8- 10 araba kiralamamız yeter”

İkinci oğlu:

 “ Canım, kendimize  iki araba kiralayalım.Konu komşudan  cenazeye gelmek isteyenler kendileri araba kiralasın.”

En küçük oğlu:

-“ Bir steyşın vagon kiralayalım, cenazeyi oraya koyar kendimiz de şoför mahallinde gideriz. Hiç masrafa gerek yok.”

Ölüm halindeki ihtiyar baba oğullarının konuşmalarını işitmişti. Zorlukla yatağından doğruldu:

“ Evlatlarım siz hiç merak etmeyin.Bana pantolonumu getirin, ben mezarlığa kadar yürürüm.

  Bu konuda size yük olmak istemem”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.