AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, kendi çapında ilimiz için  hizmet verme gayreti içinde .İyi niyetle siyaseti, barışçıl üslupla yapma çabasında  olan bir kadın parlamenterimiz.

İlimizin sorunları ile yakından ilgileniyor.Bir kadın milletvekilimizin olması Edirne için bir avantajdır.

Bu demokrasimiz açısından önemli bir durum.Yalnız, Fatma Hanım ülkede ekili alanların azalması  ve yağ sıkıntısının yaşanması konusunda açıklama yaparken farklı yöne çekilebilecek bir söz etmiş.Çiftçilerimize:” Tüm topraklarınızı ekiniz boş yer kalmasın “ mealinde demeç vermiş.Basına yansıyan ifadesi bu .Bu sözler amaç olarak doğru da.Parlamenterimizin şunu da dikkate alması gerekmez mi? Üreticilerimizin  sıkıntısı zaten  burada. Her  bölge insanımız tarlasını ekip para kazanmak ister .Çünkü kazançları topraktandır. Bu ifade edilirken çiftçilerimizin neden topraklarını ekemediğini de dikkate almak lazım. Mazot fiyatları almış başını gidiyor.Diğer girdiler deseniz onunla yarış halinde.Tüm bu girdileri topladığınızda üreticilerimiz nasıl tarlasını ekecek?

Tarıma gerekli desteğin az ve zamanında  sağlanmaması sonucu köylerde küçük üreticilerimiz tarlası ile geçinemediği için tek gelir kaynağını satarak sanayi bölgelerine göç ediyor  . insan yıllardır yaşadığı,ekmeğini kazandığı bölgeden göç eder mi?

Özellikle Trakya insanımız toprağına yaşadığı bölgeye çok bağlıdır.

Bu üreticilerimizin tarımdan geçinemediğinin göstergesidir.Bölge milletvekillerimizin,özellikle iktidar partisi parlamenterlerimizin    bölgemizde toprakların el değiştirmesi konusuna el atmaları gerekir.Bu tarlalar kimin adına toplanıyor.Tarlaların satılması sonucu  bölge insanımız kendi topraklarının,bölgesinin  ırgatı  durumuna düşmez mi?

Fatma hanımın çiftçilerimizin sorununu tüm boyutlarıyla irdeleyip çare bulmada destek vermesi, “tarlalarınızı  boş bırakmayın önerisi yerine neden tarlalar ekilmiyor,boş kalıyor” sorununa  katkı sağlaması üreticilerimizin ortak talebidir.Onların talebi olarak bu konuya değindim.

---------------

DEVLET KURULUŞLARININ ÖZELLEŞTİRİLMESİ FAYDALI OLDU MU?

Ülkemiz bugün hem şeker ihraç eden, hem de şeker sıkıntısı çeken bir ülke.Bazı yerlerde şeker bulamıyorsunuz. Fiyatlar  deseniz arttıkça artıyor.Pancar ekili alanlarımız  her geçen yıl azalıyor.Özelleştirme sevdalıları bunu nasıl yorumlayacak? Bölgemizdeki Alpullu Şeker Fabrikasının  özelleştirilmesine  bölgemizin CHP’li  milletvekilleri sözde karşı  çıkmıştı.

Peki özelleşince ne oldu da karşı çıkan vekillerimiz fabrikayı satın alan firmanın   açılış töreninde boy gösterdiler .Gelinen sonuç ortada.Onun için bazı siyasi kararlarda bölge  halkının çıkarı ön planda olmalı.Pancar gibi ülkeye ve üreticilere çok yönlü yararı olan  bir ürünün ekim alanlarının azalmasına neden olanlar şimdi de ülkede şeker sıkıntısı yaşanmasını nasıl izah edecekler.?

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.