Gelecek yılların güç koşullarında ülkemiz idaresi ve tüh  sorumluluğu bugünün    gençlerinin omuzlarında olacaktır.

Gençlerimizi o güç şartlara karşı  ne kadar donanımlı ve zorluklara dirençli yetiştirirsek,ülkemiz o denli güvenli ve emin ellere teslim etmiş oluruz.

Bunun için  gençlerimizin eğitimde başarışlı olmanın yanında sağlıkta da zinde ve  güçlü olmaları gerekir.

Tüm ülke yönetimleri gelecek yılların çetin koşullarına karşı gençlerinin en iyi yetişmesi için yoğun çaba harcarlar.

Ülke kaynaklarını  bu alana  yöneltirler.Dünyamızda ülkelerin barış ve güvenliği toplumlarının her alanda donanımlı ve  sağlıklı olmasıyla doğrudan  bağlantılıdır

Yıllar önce, Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk,bunu dikkate alarak gençliğe büyük önem vermiş geleceği gençlere güvenini bildirmiştir . Bu konu ile ilgili, olarak Gençliğe hitabesinde taleplerini sıralar.  Bu söylevinin girişinde “Ey Türk gençliği ,birinci vazife Türk istiklalini Türk Cumhuriyetini ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektik .İstikbalinin yegane temeli budur ”uyarıcı sözleri  ile başlar.Bugün gençlerimize aynı duyarlılığı ve önemi yaptığımızı söyleyemeyiz.Okullarını bitiren gençlerimiz iş imkanı bulup ülkesine katkı yapacağı yerde işsiz kalarak geleceklerini başka ülkelerde arıyor.Bu ülkemizin gelişmesi açısından en büyük kayıptır.beyin göçü ülkeler için  büyük kayıptır.Uzun yıllar gençliğini okul sıralarında geçirip hayata hazırlanan, donanımlı gençlerimize iş imkanı yaratmak yerine  onları başka ülkelere muhtaç duruma getirmek, ülke yönetimine sahip olanların en büyük eksiğidir. Gençlerimizin sağlıklı yetişmesi  küçük yaşlarda başlar.Özellikle ilkokul çağındaki gençler büyüme çağındaki evlatlarımızdır.Her ailenin çocuklarını beslemesi için imkanları olmayabilir.Bu dönemde devletimiz devreye girmeli .Öğrencilerin beslenmesine katkı yapmalı.Bugün böyle bir imkanın  yaratıldığını söyleyemeyiz.

------------------------

DEVLETİMİZ İLKOKUL ÇOCUKLARINA BİR ÖĞÜN YEMEK VERMEKTEN ACİZ Mİ?

Öğlen saatlerinde ilkokul öğrencilerinin yiyecek sağlamak için nasıl koşuşturduklarını gördükçe insan üzüntü duyuyor.Ekonomik şartları iyi olan aile çocukları  evlerinden aldıkları harçlıkla gerekli gıdasını alabiliyor:Bu imkanı olmayan dar gelirli aile çocukları ise beslenme çantalarındaki yetersiz gıda ile yetinmek zorunda kalıyor.Okul kantinlerinin ihale sonucu yüksek fiyatla kiralanmasının faturası öğrenciler çıkıyor.Yüksek fiyatla kantinleri kiralayanlar zorunlu olarak sattıkları  yiyecekleri pahalı pazarlıyor.Bunları alma imkanı olmayan dar gelirli aile çocukları kantin raflarındaki yiyecekler bakmakla yetiniyor.Bir de öğrenciler çevredeki işyerlerinden beslenmelerine  neden olmak  ne derece  faydalı beslenmelerini sağlar.Ne yazık ki bu konu eğitimden sorumlu olanların dikkatini çekmiyor.Gençlerin bu şartlarda sağlıklı beslendikleri söylenebilir mi?

Gençlerini ihmal eden onlara gerekli hizmeti yapmayan ülkelerin geleceklerinin güvence altında  olabilir mi?

 Teneffüs ve öğlen saatlerinde yiyecek bulmak için koşuşturan  öğrencilerin görüntüleri  yetkililerin dikkatini çekmiyor mu?

Kıymetli zamanlarının  bir bölümünü de gençlerimizin  beslenme sorunlarına ayırıp çözüm getirseler  geleceğimiz için en  yararlı hizmet yapmış olurlar.     

  

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.