Yeni öğretim yılı açılıp,öğrencilerin okulları doldurması ile  geleceğimizin güvencesi  gençler   cıvıl cıvıl  çevremizi  şenlendirdiler.

İlkokul yılları hepimizin özlem duyduğu,tekrar yaşamayı arzuladığımız  yıllardır.Anılarımızda hep o  günler yer  veririz. Geleceğin zor koşullarına ilk adımı attığımız yıllardır ilk okul yılları.

O yıllarda iyi eğitim alıp şansı da iyi olan arkası da sağlam olanlar başarı dolu geleceğe kavuşur.

Ülkemiz , haklının  her zaman haklı olmuyor.Onların yerine   arkası güçlü torpili olanların iş güç sahibi olduğu   bir dönemini yaşıyoruz.

Okulların açılması ile   öğlen tatillerinde yiyecek bulmak için koşuşturan öğrencileri görüyorum.Ekonomik şartları iyi, olan aileler evlatlarının beslenmesi için yeterli yiyeceği beslenme çantasına koyabiliyor, veya yanlarına   para vererek  istediği yiyeceği almasını sağlarlar.Peki  bu imkanı olmayanlar fakir  öğrenciler  ne yapsın?

Onlar da ailesinin  çantasına koyduğu bir dilim  yağlı  veya  salça sürülmüş ekmeği su ile katık yaparak yetinmek zorunda kalıyor.Kantindeki yiyecekler pahalı olduğu için oradan yararlanmaları mümkün değil.

Okul çevresinde yiyecek satan işyerleri okulların açılış günlerini dört gözle bekler.

Öğlen saatlerinde masalar varlıklı  ailelerin  öğrencileri ile dolar.Bunlar  sadece ekonomik şartları uygun olan aile çocuklarıdır.Bu imkanı olmayanlar ise onlar seyretmekle  yetinir.

Bazı zengin çocukları yiyeceğini bitiremediği zaman kalanını  kendisini izleyen yoksul aile çocuklarına   verirler .Ben buna şahit oldum .Kendine arkadaşının artan yiyeceğini  çekinerek ve utanarak artık yiyeceği yemek zorunda kalan öğrencileri görmek ne acı.

--------------

DEVLETİMİZ  ÖĞRENCİLER BİR ÖĞÜN YİYECEK VEREMEZ Mİ?

Onlar geleceğimizi emanet edeceğimiz nesil , gençlerimiz.Onların sağlıklı,zinde  yetişmeleri bizlerin ortak görevi olmalı. Atamız dahi, “Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur “demiş . Sağlam vücut için çocuklarımızın iyi beslenmeleri gerekir.

Bugün dar gelirli, geçimden aciz ailelerin çocuklarının sağlıklı olmaları için  ihtiyacı olan yiyeceği sağlaması mümkün mü? Çocukların benizlerine baktığınızda bunu görüyorsunuz.

Çocuklarına bir öğün yemeyi esirgeyenler aslında  geleceğimizi emanet edeceğimiz  neslimize en büyük zararı vermiş oluyorlar.Sağlıklı yetişmeyen, gerdekli gıdayı alamayan nesil geleceğin güç koşullarını nasıl göğüsleyecek.

---------------

ÖZLÜ SÖZ

Dalkavukların getirdiği çıkar,dürüstlüğün getirdiği çıkardan daha verimli olsa da o ülke batar.

MONTESQUİEU

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.