İlk öğretim öğrencileri okullarında öğlen tatili olduğunda okul çevresindeki yiyecek satılan yerlere koşuyor.Oralardan imkanları oranında ellerindeki para oranında  yiyecekle alarak,  bir çoğu ayak üstü nafakasını sağlıyor.

Harcayacak parası olmayanlar  ise evlerinden getirdiği yiyeceklerle yetinmek varsa peynir ekmekle  karınlarını doyurmak  zorunda kalıyor.Arkadaşları güzel yiyecekleri   yetken onlar bakmakla yetiniyor.

Bunları gördükçe insanın içi sızlıyor.Günümüz şartlarında ailelerin okul çocuklarına karnını doyuracak kadar harçlık vermesi mümkün değil. Özellikle çok çocuklu aileler  için bu şartlar daha da zorlaşıyor.

Okul kantinleri pahalı olduğu için öğrenciler daha da ekonomik olan çevredeki yiyecek satan yerlerden rızkını sağlıyor.

Aslında  satılan ürünler  de ucuz değil.Son zamanlarda birbiri ardına gelen zamları onlar da sattıkları ürünlerine yansıtıyor.Bir ilköğretim öğrencisinin öğlen yemeğinin en azından on lirayı bulduğu söyleniyor.

İhtiyaca ve imkana  göre bu daha da yüksek fiyata gediyor.

Öğrencilerin öğlen tatilinde  okul kantinlerinde karınlarını doyurma yerine çevredeki yiyecek satılan yerlere koşturmaları yetkililerin dikkatini çekmiyor mu?

----------------------

OKUL KANTİNLERİ İHALEYE ÇIKIYOR

Okullardaki kantinler her yıl ihaleye veriliyor.

En çok parayı veren kantini işletme hakkı kazanıyor.Bu kişi masrafını nereden çıkaracak? Tabii ki orada sattığı ürünlere3 zam yaparak harçlığını  çıkarmak zorunda.

Yüksek fiyatla aldığı kantinde ucuza mal satması mümkün mü?

Zorunlu olarak sattığı ürünlere zam yapmak zorunda.Orada satılan ürünlerin fiyatının  dışarıdakilerden farkı yok.

Bu şartlarda öğrencilerin yararlanması gereken kantinlerden dar gelirli öğrenciler yararlanamıyor.

Onlar karınlarını dışarıdan aldığı ucuz yiyeceklerle doyurmak zorunda kalıyor.Kutular içinde satılan makarnayı su ile yemek zorunda kalıyor.Bu koşullarda yetişen bir öğrenci ne kadar sağlıklı olur.Dışarıdan gereğince denetlenmeyen yerlerden alınan yiyecekler onlar için ne kadar yararlı olur?

Geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımıza gereken önemi vermiyoruz. Bırakınız onlara  her gün süt vermeyi hiç olmazsa bir öğün yemek için  daha ucuza gelen imkanlar sağlanamaz mı?

İhale  yapılan kantinler  daha ucuz imkanlarla işletilemez mi.?

Daha önceleri bu imkan yaratılıyordu.Öğrenciler yiyeceklerini oradan daha ucuza  temin ediyordu .

Gelişme çağındaki gençlerimiz için bu imkan yaratılamaz mı?

Bazı alanlara bol keseden harcanan kaynakların bir bölümü gençlerimiz için harcanamaz mı?

Gençlere yapılan harcamalar,yatırım aslında en yararlı hizmettir Yetkililer de  böyle diyor..

Gençlerden esirgenen imkanlarla aslında geleceğimizi riske atmıyor muyuz? Böyle olumsuz şartlarda beslenen gençlerden ilerde nasıl başarı beklenir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.