Son yılların zam kervanına Edirne'de kiralık konutu olanlar da katıldı. Öğrenicilere kiraya verecekleri konutlarında aşırı zam yapan mülk sahipleri onunla da yetinmeyip depozit de talep ediyor. Günümüz şartlarında evladını kirada okutmaya.çalışan aileler genellikle dar gelirliler yüksek ev kiraları onları zor durumda bırakıyor. Öğreniciler için devlet yurtları yeterli değil.

Özel yurtlar ise ateş pahası. Aileler genellikle bütçelerine uygun bir kiralık ev bulup öğrencilerin orada kalmasından yana. Tüm aileler Edirne'nin huzurlu bir kent olmasında hemfikir. Onun için okul tercihleri buraya yapılıyor. Bu olumlu izlenime karşın ev kiralarının çok yüksek olması aileleri zor durumda bırakıyor.

Bu konudan yakınan aileler. "Ev sahiplerinin kira konusunda daha insaflı davranmalarını bekliyoruz. Kiralarda fahiş fiyat teklif edenlerin bir an kendi çocuklarının da aynı durumla başka illerde bütçelerini zorlayacak kira talebiyle karşılaştıklarını düşünsünler.

Kiraların yanında bir de depozit talebi belimizi büküyor. Bizler zor koşullarda evlatlarımızın eğitimlerine devam etmeleri çabasındayız. Öğreniciler yolunacak kaz gibi görülmemeli. Onlar geleceğimizin güvencesidir.

Onların eğitimine hepimiz katkı yapmalıyız. Ev kiracılarının tedirgin eden birkaç öğrenciyi "tüm öğreniciler böyledir ev sahipleri için sorun yaratırlar" diye suçlamayı kabul edemeyiz.

Unutmayalım ki, Edirne ekonomisini ayakta tutan öğrenicilerdir. Okulların kapalı olduğu zamanlarda Edirne ne duruma geliyor. Bundan ev sahipleri zarar görmeyebilir.

--------------

ÖĞRENCİLER TURİM ELÇİSİ OLABİLİR

Öğreniciler olmasa esnaflar büyük zarar görecektir. Edirne halkı ve ev sahipleri bunu da dikkate almak zorunda. Öğrenicilere esnaflarımızın da kolaylık sağlaması lazım. Bu kentte öğrenim görüp başka illere giden öğreniciler buradan iyi intibalarla ayrıldıklarında Edirne'nin fahri turizm elçisi gibi hareket ederler.

Bu turizm kenti olmaya aday Edirne'ye daha çok turistin gelmesini sağlar. Bunu da gözden uzak tutmamak lazım."bunda haklı değiller mi?

------------------

YOLDAKİ CEPLER ARAÇ PARK YERİ DEĞİL

Toplu taşıma araçlarının yolcu indirme ve bindirme yeri olan cepler özel araç sahiplerince araç park yeri gibi kullanılıyor. Özel araçların duraklarda park etmesi sonucu minibüsler ceplere yanaşamıyor. Trafiğin yoğun olduğu yolda yolcu indirip bindirme zorunda kalıyor.

Böylece hem trafiğin aksamasına neden olurken yolcuların da hayatını tehlikeye atıyor.

Bugüne kadar defalarca uyarıya ve ceplerde park eden araçların kaldırılacağının bildirilmesini rağmen ana caddelerde minibüslerin yolcu indirme bindirme cepleri özel araçların park yeri gibi kullanılmaya devam ediyor. Minibüs sürücüleri durak yerlerine araçların park etmesi nedeniyle trafik akışının sürdüğü yolda yolcu indirmek, bindirme zorunda kaldıklarını bunu işlerini zorlaştırdığını belirterek, cepleri özel araç park alanı olmasının engellenmesi gerektiği uyarısında bulundular.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.