T. Üniversitesinde önümüzdeki hafta eğitim başlıyor. Pandemi nedeniyle ara verilen eğitim öğrencilerin bir yılına mal oldu. Yüksek öğrenim öğrencileriyle Edirne bir başka güzellik kazanıyor. Yurdun dört bir yanından gelen gençlerimiz kentimizin çağdaş ve huzurlu bir şehir olduğu için tercih ediyor. Bu arada öğrencilerin Edirne ekonomisine yaptıkları maddi katkı inkar edilemez.Öğrenciler.tatile gittiklerinde kentimiz suyu kesilmiş değirmene dönüyor.

Onun için üniversite öğrencilerinin kıymetini bilmeli, onlara her türlü kolaylığı ve imkanı sağlamalıyız.

--------------------

EVİNİ KİRAYA VERENLER İNSAFLI DAVRANMALI

Öğrencilerin barınacağı yeterli oranda yurt imkanı olmadığı için öğrenci velileri köşe bucak kiralık ev arıyor.

Velilerin ifadesine göre" Edirne'de kiralık evler gerçekten çok pahalı. Kira ücreti dışında doğal gaz, elektrik ve su aboneliği ek bir masraf getiriyor. Bir de onun üzerine mülk sahipleri depozit talep ediyor. Özellikle dar gelirlilerin bu masraflar belini büküyor.

Varlıklı olanlar için böyle bir sorun yok. Onlar her şartlarda öğrencilerin ev sorununu çözer.

Özellikle geçim zorluğu çeken dar gelirliler için öğrencilerin kalabileceği ev ihtiyaçları günümüzde büyük sorun oluyor. Emlakçılar ve ev sahipleri Edirne'ye büyük ekonomik destek sağlayan üniversite gençliğinin konut sorununa katkı yapmalı, destek vermeli.

Öyle gerekir ki, Edirne'den mutlu ayrılacak bir öğrenci bu kentin fahri hemşerisi olur. Gittiği yerlerde bu kentin güzelliklerinden bahseder. Böylece bir turizm kenti adayı olan Edirne'ye daha çok turistin gelmesine katkı yapar. Onun için öğrencilerin Edirne'den mutlu ayrılmalarına dikkat edilmesi gerekir"

---------------------

TOKİ İLE SORUN ÇÖZÜLÜR

Ülkenin dört bir yöresine yüksek okul açmakla iş bitmiyor. Önemli olan bu okullarda eğitim görecek öğrencilere kalacak yer sağlamak. Kısaca onlara barınacakları yurtları açmak. Devlerimizin bu alanda TOKİ gibi konusunda uzman bir kurumu var. Görev verildiğinde kısa zamanda öğrencilerin yurt sorunu çözülebilir. Öğrenciler, devlet yurt sorununu çözdüğü zaman fahiş fiyatla ev kiralamak veya tarikat yurtlarında kalmaktan kurtulur.

Bu sorun geleceğimizin güvencesi olan çocuklarımız açısından hayati bir sorun olmaya devam ediyor.

Ülke yöneticilerimizin, öğrencilerin barınma sorununu kısa zamanda çözmesi gerekir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.