Bugün 24 Kasım. Kurucu Liderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün Millet Mekteplerinde Baş öğretmenliği kabul ettiği gün.Aynı zamanda  Öğretmenler Günü.

Kutlamalarda Eğitim ve öğretimin asli unsuru olan öğretmenlerimizin yaşadıkları temel sorunlar konuşulması yerine övgü dolu sözcüklerle geçiştirilmesi hoş değil.

Öğretmen, toplumun eğitim hedefleri doğrultusunda bireylere Eğitim ve Öğretim sunmakla görevli Alan Eğitimi ve pedagojik formasyon almış kişidir.

Bu nedenle Öğretmenler;

Okullarımızda değerler eğitimi (ÇEDES) adlı projenin Pedagojik eğitim almamış kişilerce yürütülmek istenmesini üzüntüyle izliyor.

Sınıf içi eğitim bizim uzmanlığımıza bırakılmalıdır diyorlar.

Velilerimizi Rehberlik birimlerince bilinçlendirerek eğitimin verimliliğini artırmalıyız diyorlar.

 Ataması yapılmayan meslektaşları için KPSS ve Mülakat şartları kaldırılarak bir plan dahilinde eğitim ordusuna katılmaları sağlanmalıdır diyorlar.

Ayrıca;

Öğretmen yetiştiren kurumlarımız ihtiyaca göre kontenjanlarını düzenleyerek istihdam sıkıntılarına son vermelidir.

 Eğitim planlamasında biz öğretmenlerin pratikte yaşadıkları deneyimlerden yararlanılmalı ve Ülkemizin üretimine katkı veren bireylerin çoğalması sağlanmalıdır demektedirler.

 Emekli bir öğretmen olarak nöbeti devrettiğimiz meslektaşlarımın gününü kutlarken karşılaştıkları mesleki sorunları çözme yolunda başarı diliyorum. Başta ’Yaşamda gerçek yol gösterici bilimdir’ diyen Başöğretmenimiz Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere sonsuzluğa uğurladığımız tüm öğretmenleri saygıyla anıyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.