Tatilde olmama rağmen iletişim kolaylıklarından ve arkadaşlarımlar görüşmelerim  sonucu Edirne’deki olayları ve siyasi  gelişmeleri de   izleme imkanım oldu.CHP Genel Merkezinin toplantısını  Edirne’de yapması bu parti mensuplarınca iyi bir fırsat olarak değerlendirilmeli.Tüm milletvekillerinin kentimize gelip halkın nabzını yoklaması, bu partinin durumu  hakkında daha sağlıklı  bir fikir oluşturabilirdi.Ne yazık ki, bundan yeterince yararlanılmadığı söyleniyor.Gelen parlamenterlerin partililerin  denetimi dışında halkın  arasına girip bire bir fikirlerini almaları daha yararlı olurdu.Bu yeterince sağlanamamış.Her zaman partililerin denetiminde olan, başka illerin parlamenterleri   ancak onların önerileri doğrultusunda  halkla görüşme imkanı bulmuş.Bu halkın siyasi tavrı için gerçekçi sonuç vermez.Halk partililerle gelen milletvekillerine gerçek fikrini söylemekten çekinir.Bu diğer partiler için de geçerlidir.Burada yapılması gereken  milletvekillerinin parti yönetimlerinden uzak  özellikle kenar mahalle halkı ile bire bir görüşmesi ile sağlanabilirdi.Ne yazık ki, bu gerçekleşmedi.Protokol çerçevesinde kalan milletvekillerinin bu yöntemle  Edirne halkını siyasi eğilimini belirlemesi mümkün değil.Özellikle Bu CHP için geçerli.Aslında bu yapılacak seçimler açısından partideki eksiklerin giderilmesi  için çok yararlı olurdu.Bu konuda hazırlanan raporlar ne doğrultuda yazıldı  bilemiyorum.İlimize gelen parlamenterlerin meslek   kurum yöneticiler  ile ,muhalif olan çevrelerle de görüşüp onların da  fikirlerinden  yararlanmaları gerekirdi.Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, her konuşmasında partililere “ Tüm kesimlerle irtibatınız olsun,partili partisiz herkesle görüşün” diye yırtınıyor.Bizimkiler ise bırakın karşı görüşte olanlarla irtibat kurmayı, kendi görüşlerine ters düşen partililerle dahi görüşmüyor.Bu durumda halka nasıl güven verilecek.? Halk kendilerine “Sizin hangi grubunuz gerçek sosyal demokrat partili kim?” Diye sormalarında  haksız mı olurlar?.

  Ne acıdır ki, CHP’nin kangren haline gelmiş bu hastalığı böyle, seçimlerin hayati önem taşıdığı bir zamanda dahi devam ediyor.Genel merkezin bu soruna el atması kaçınılmaz hale gelmiştir.

  Genel merkezce defalarca uyarılmalarına karşın partililer arasında aynı  sekter tavırların devam etmesi CHP’ye Edirne’de büyük zarar verir.Halkın arasında bir dolaşıp  partileri  hakkında neler söylendiğini duysunlar gerçekleri daha iyi göreceklerdir.

Tatil yerimdeki partililerle yaptığım görüşmede Belediye başkanı Recep Gürkan’ın Kemal Kılıçdaroğlu’nu “Cumhurbaşkanı  adayımız”  sözleri  burada hem parti üyeleri hem de Mill İttifak’a mensup partililerce doğru bulunmadığını gördüm.Partiler arasında böyle bir karar olmadığı bir zamanda  bir belediye başkanının  bu şekilde konuşması hoş karşılanmadığına tanık oldum.

Bunun Genel Başkan tarafından da benimsenmediği izlenimi aldım.İyi niyetle de olsa  bu  yapılmamalıydı.Her şeye rağmen CHP üst yönetiminin Edirne’ye gelmesi kentimizin tanıtımı açısından yararlı oldu.Farklı yörelerden gelen milletvekilleri kentimizi tanıma imkanı buldu.Bu  daha faydalı konuma gelir miydi? Kuşkusuz gelebilirdi.Sadece siyasi sınırlar içinde kalmayıp şehrin tüm sorunları gündeme getirilebilirdi.Genel Başkan konuşmasında  bunlara yeterince değinmedi:Bunda da yerel örgütlerin kendine  yeterince bilgi vermemesinden kaynaklandığı söyleniyor.Tüm bu olumsuzluklara rağmen parti örgütleri eksikliklerini bir kez daha gözden geçirmeli.Hiç kimse ”Biz burada en büyük partiyiz,bizi kimse aşamaz “havasına kapılmasın.

-------------------------

ZIPKINKURT YANLIŞ YAPMIŞ

Öğrendiğime göre CHP Genel  Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun  Edirne’ye gelişinde Edirne Ticaret ve Sanayi Odasını da ziyaret edeceği yolunda teklif CHP İl Başkanı  Fevzi Pekcanlı  kanalıyla  ETSO Başkanı Recep Zıpkınkurt’a iletiliyor.

Zıpkınkurt, bu teklife “CHP Edirne ll Başkanı Fevzi Pekcanlı dışında herkes  buraya gelebilir” mealinde laflar etmiş.Bu sözler ETSO gibi önemli bir kurumun başkanlık makamında olan birine yakışmaz.Onun ,partisi tarafından il başkanlığına seçilmiş bir kişiye bu sözleri söyleme hakkı olamaz.Unutmasın ki, o makamda her görüşün temsilcisi olarak bulunuyor.Siyası tavır kokan bu yaklaşımlar ETSO gibi bir kurum başkanına yakışmaz. Farz edelim bİr korum temsilcisi  yapılan davette “ETSO Başkanın dışındakiler katılabilir” denmiş olsa  bu durum karşısında Başkan ne düşünürdü?.

Zıpkınkurt şunu unutmasın ki o tavır aldığı kişi Edirne’nin en büyük partisinin il başkanlığı makamındadır.Kendisine karşı bir husumetiniz olsa da bun bir siyasi davette gündeme getirmeniz doğru değil. Tatilde olduğun bir dönemde görüştüğüm siyasiler de bu durumu yadırgadıklarını söylediler.Başkan böyle gereksiz konularla uğraşma yerine  Edirne ekonomisine  katkı yapma yollarını arasın Kentimizde kapanan işyerlerinin sayısından haberi var mı?

Edirne’yi ziyaret eden TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun bugüne kadar  ekonomik konularda sesi çıkmıyordu .Sonunda,  ülkede  kapanan işyerleri sayısını bir ayda %37 arttığını söylemiş .Edirne’de durum ne; bundan haberleri var mı? Bu kurumların yetkililerinin ilgi alanı  bu tür siyasi polemikler değil, ilin ekonomik sorunları olmalı.Başkandan bu alanda   yeterli bir faaliyet göremiyoruz.Neden bu tür tavır koyduğunu da anlamış değilim.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.