Edirne ekonomisinin daha iyi düzeye gelmesi için işverenlerimizin bazıları daha iyi düzeye gelmesi konusunda  tavsiyelerde bulunuyor,çözüm yolları öneriyor.

Münferit olarak yapılan bu önerilerle sonuç almak mümkün  olmuyor, bugüne kadar olmadı.Daha önceleri  farklı iş dallarında olan  işverenlerimiz bu  tür toplantıları yaptılar.Bunun daha sonrası gelmedi.Ne yazık ki, kentimizde işverenlerimizin büyük bölümü  kente yapılacak ortak hizmetlerde üzerine düşeni yapmada yeterli  değil.Şöyle bir basını organlarını  taradım. Kentimize yararlı olacak, ismini tanıtacak ortak kararlar yok denecek kadar az. Bu hizmeti sadece belediyeden ve bir elin parmakları kadar olmayan işletme sahiplerinden bekleyemeyiz.

İşverenlerimiz sorması gerekir:

Ben bugüne kadar Edirne yararına,ortak faydalanacağımız neler yaptım?

Bir eserimiz var mı?

Bugün Bulgar komşularımız kısmen de olsa Edirne ekonomisine katkı yapıyor.Bir kesime yararlı oluyor diye  Bulgarların aynı zamanda piyasanın pahalılaşmasına neden olduğunu göz ardı edemeyiz.Çarşı pazarları bir gezip dolaşın  Her şey komşulara göre düzenlenmiş.Yerli müşteriye yeterli ilgiyi   ilgi gösteren yok.Bazı esnaflarımız  sattıkları ürünlerine fiyat dahi koymak gereği görmüyor.Türk Lirası Bulgar Levası karşısında adeta  eridi bitti.Tuvaletlerde dahi lira yerine leva alınıyor.Piyasadaki bu denetimsizlik dar gelirlinin belini büküyor.Fiyatların inmesi bir yana her gün değiştiğine tanık oluyoruz.Bunu girdi fiyatlarının yükselmesi ile alakası olamaz.Böyle bir sorunu olmayanlar da “her şeye zam geldi ben de zam yapıyorum “ diyebiliyor. İşverenlerimiz, odalarımız ve mahalli yöneticiler   bu soruna el atmalı.

Öyle gazetelere demeç verip bunu gerçekleşmesi için çaba harcamayanlarla bir yere varmak mümkün değil. Mantar gibi türeyen en küçük yerleşim alanlarına yayılan süper marketler olduğu,Edirne sermayesinin bu kurumların vergi dairelerinin başka illerde olması medeniyle vergilerimizin o illere aktarıldığı sürece Edirne’ye beklenen hizmet gelmez.İşverenlerin bu kurumlara destek verdiği sürece hizmet beklemek hayal olur.

Bulgarların bölgemiz esnafına katkısı kimseyi aldatmasın. Bundan kent halkını zararını da göz ardı etmesin.

-----------------

FIKRA

SEN DE HAKLISIN

Nasrettin Hocanın komşularından ikisi  birbiriyle kavga etmiş,dargınmış.Hoca karısı ile evdeyken komşularından bir gelmiş.dargın olduğu komşusu hakkında bir sürü suçlamalarda bulunmuş.

Sözleri, bitince hocaya dönmüş:

“Haklı değil miyim Hoca?” diye sormuş.

Hoca: “haklısın“ demiş.

Daha sonra öteki komşusu da  gelip  o da komşusu için vermiş veriştirmiş.O da “Haklı değil  miyim hoca?” demiş.

Hoca ona da “haklısın” demiş.

Hoca’nın  bu davranışı karısının canını sıkmış.komşuları gittikten sonra Hoca’ya.

“Ona da buna da haklısın  dedin  ikisi de haklı olamaz. Bu konuda sözlerini doğru bulmadım hoca efendi “ diye çıkışmış.

Hoca gayet sakince: “Sen de haklısın hatun” demiş.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.