Edirne ekonomisinin daha iyi düzeye  gelmesi  hepimizin ortak dileği. Bu alanda işverenlerin arayış içindeler.İşverenlerimizin.Başka illerden örnek alınarak,bölgemizde iş alanları yaratma çabasında.olmaları gerekiyor

 Tüm kuruluşlarımızın desteği olmadan  münferit olarak yapılan  ekonomik  girişimlerle  olumlu   sonuç almak mümkün  olmuyor.Bugüne kadar yapılan  bölge ekonomisinin gelişmesi konusunda olumlu bir sonuç alınamadı.

Daha önce  farklı iş dallarında olan  işverenlerimiz  turizm ve sanayinin gelişmesi konusunda  toplantılar yaptılar. Ne yazık ki bu toplantı aşamasında yapılan girişimler sonuç vermedi.Şu anda ekonominin dar boğazda olduğu bir zamanda  kentimizde işverenlerimizin büyük bölümü   şehrimize yapılacak   ortak hizmetlerde üzerine düşeni yapmada yeterli  olmuyor.

Bir ara son yıllardaki mahalli basını taradım .Kentimize yararlı olacak, ismini tanıtacak tüm kuruluşlarımızca benimsenen  ortak  ekonomik çabalar yok denecek kadar az.  Bu tür hizmeti sadece belediyeden ve bir elin parmakları kadar olmayan işletme sahiplerinden bekleyemeyiz.

İşverenlerimiz kendilerine sorması gerekir:

“Ben bugüne kadar Edirne yararına, ortak faydalanacağımız neler yaptım.Bir  ortak eserimiz var mı? Başka iller böyle başarıyı ortak çabaları ile elde etmiş.İlimiz işverenleri arasında  ne yazık ki  böyle  birliktelik sağlanamıyor.Bunun sonucu birçok iş dallarında başka illerden gelen işverenlerin başarılarını görüyoruz.

------------------

BULGARLARIN EKONOMİYE KATKISI BİR GÜN SON BULUR

Bugün Bulgar komşularımız kısmen de olsa Edirne ekonomisine katkı yapıyor.

Bulgar pazarının gelişmesini, onların aynı zamanda piyasanın pahalılaşmasına neden olduğunu göz ardı edemeyiz.

Edirne’de çarşı pazarları şöyle  bir gezip dolaşın  oraları dahi  komşuları talebine  göre düzenlenmiş.Onların istediği ürünler pazarlanıyor.Bu arada  yerli  müşteriye   ilgi azalıyor.Bazı esnaflarımız  sattıkları ürünlerine Türkçe  fiyatnı dahi koymak gereği görmüyor.

Türk Lirası Bulgar Levası karşısında adeta  eridi bitti..Piyasadaki bu denetimsizlik, başıbozukluk dar gelirlinin belini büküyor.Fiyatlarda inme  beklentisi  bir yana, her gün artarak değiştiğine tanık oluyoruz.

Muharrem ayında pazardan kuru üzüm almak isteyen bir vatandaş Bir yerde kilonsun 50,diğer yerde 100,bazı satıcıda ise 150 liradan satıldığına tanık olmuş.

Halkın Muharrem ayında bu ihtiyacının olduğunu duyan bazı açıkgöz satıcılar zam üzerine zam yapmış. Bunu sadece girdi fiyatlarının yükselmesi ile ilgisi  olamaz.Bakıyoruz pazarda  girdi fiyatı ile alakası olmayan  ürünler satanlar  da “Her şeye zam geldi ben de zam yapayım  “ diyebiliyor.İşverenlerimiz ,odalarımız ve mahalli yöneticiler   bu soruna el atmalı.

Öyle gazetelerde TV ekranlarına demeç verip bu sorunlar  çözülmez. Şehrimiz,mantar gibi türeyen, en küçük yerleşim alanları  süper marketle kapladı.Bu kurumlardan alışveriş yapan   Edirne  halkının  süper marketlerinin vergi dairelerinin başka illerde olması medeniyle vergilerimizin o illere aktarıldığı sürece Edirne’ye beklenen hizmet gelmez.

 Küçük esnaflarımız bir biri ardına kapanır. İşverenlerin bu kurumlara destek verdiği sürece hizmet beklemek hayal olur.

---------------

FIKRA

SEN DE HAKLISIN

Nasrettin Hocanın komşularından ikisi  birbiriyle kavga etmiş, dargınmış.Hoca karısı ile evdeyken komşularından bir gelmiş.dargın olduğu komşusu hakkında bir sürü suçlamalarda bulunmuş.

Sözleri, bitince hocaya dönmüş:

“Haklı değimliyim Hoca?” diye sormuş.

Hoca:

“haklısın“ demiş.

Daha sonra öteki komşusu da  gelip  o da komşusu için vermiş veriştirmiş. O da “Haklı değil  miyim hoca ?”demiş.

Hoca onada “haklısın”  cevabını vermiş..

Hoca’nın  bu davranışı karısının canını sıkmış.komşuları gittikten sonra Hoca’ya.

“Ona da buna da haklısın  dedin  ikisi de haklı olamaz.Bu konuda sözlerini doğru bulmadım hoca efendi “ diye çıkışmış.

Hoca gayet sakince:

“Sen de haklısın hatun ”demiş.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.