Öner Yağcı’nın Bir yazısı ilgimi çekmişti. Yazıyı kesip saklamıştım.Günler sonra elime geçti. Bu yazımda o yazıdan alıntılar yaparak, yazımı varsıllamayı düşündüm.

İlk alıntım:

------------------------

Kitap…  

Kitabın çok okunması için nelerin yapılması gerektiğini, okumayı sevmeyen toplumların ezilmeye mahkum olduklarını, uygulanan kültür politikalarının ve medyanın kitap okuma konusundaki belirleyiciliğini irdeliyerek okumak mı O da ne? Adıyla kitaplaştıran  Tüleylioğlu yalnız kitap, kitaplarının yazarların dünyasına  gerçekleştirdiği, insan, özgün büyük yolculukla  insan olma sevdasının derinlikleriyle buluşturuyor okuru.”

Kitabın insanla bütünleşmesinin verdiği coşkuyla dolduruyor, insan olmanın anlamını büyütüyor içimizde Böylelikle daha önceki  insan olmadığımızı düşündürüyor.

Dünyanın kitapları ve Gerçeği söylemek de Onun kitap sevdasının ürünleri…”

Çok sısa bir süre önce Bartın’da meydana gelen , kömür ocağındaki patlamada 41 gencecik işçi hayatını yitirdi.Bir kez daha canımız yandı.Ülke olarak aşırı derece derecede üzüldük. Yakınları kim bilir nasıl üzülmüştür…Kurtarma çalışmalarından sonra araştırmalar başlatıldı.Hata, yanlış ihmal var mı diye?..

Yaşamını yitirenlere Allah rahmet eylesin. Yakınlarına sabır…Bir çok şey söylendi ve yazıldı.Zamanla her şey ortaya çıkar umarım.

Bir başka arkadaşım (İsmet Göç) telefonla bildirdi. Ama ne yazık ki erişmemiz mümkün olmadı. Bu arkadaşımız adı , Yavuz USANMAZ…

Ailesi Vize’de oturmakta.Beş kardeştiler…

Yavuz Her yönüyle başarılı bir arkadaşımızdır Öğretmen okulunu bitirdikten sonra Bursa Eğitim Enstitüsü test sınavını ikincilikle kazanmıştı. Spor alanında da başarılıydı.

Dünya işte böyle fani.Yani bir varmış bir yokmuş. Canlıların kaderi böyle işte. Yakınlar, sevenler-sevilenler birer ikişer yitip gidiyor.

Şu sözü benimsemek belki biraz teselli edebilir yakınlarını yitirenleri

“Hiç ölmeyecekmiş gibi çalış, yarın ölecekmiş gibi ibadet et.”

Elbet ben de , eşim de çok kaybettik.

Benim arkadaşlar arasında en çok üzüldüklerim.

-Ailelerimizden yitirdiklerimiz…

Arkadaşlardan:Yavuz Usanmaz

Temel Erdoğan

Erdoğan Tezcan,

Necdet Kesimoğlu,

Hüseyin Çömlekçiler   v.b

Hepsine candan ve içten sevgilerle… Bir kez daha Allah Rahmet Eylesin, Işıklar içinde yatın…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.