Erken seçim ufukta görünmesi üzerine kırmızı koltuk sevdasında olanların kulis faaliyetleri başladı. Milletvekili hayali görenler ilk olarak çevrelerine bu taleplerini duyurup, oralarda nabız yoklayıp ilk olarak onlardan onay almak ister. Tabii yakın dostları onlara destek verir. Hemen harekete geçmesini ister. O kişinin o görevi hak edip etmediğine, siyasi birikiminin olup olmadığına bakılmaz. Hele bir de etkin bir siyasi görevi varsa kamuoyu tarafından bilinip ara bir basında gündeme geliyorsa bazı basın ve çevreleri kendine "sen bu göreve layıksın" diye destek bulursa, merakları iyice artar. Rüyasında kendisini meclis salonunda parlamenter gibi görmeye başlarlar. Kendini o günlere hazırlamaya başlar. Bu hayallere kapılanlar kulis faaliyetleri kanalıyla seslerini duyurmaya başladı.

-------------------------

UMDUKLARI DAĞLARA KAR YAĞABİLİR

Geçmiş yıllardaki siyasi kulisleri dikkate alanlar yine aynı yöntemle milletvekili olunabileceğini düşünenler bu kez hayal kırıklığına uğrayabilr. Ülkemizde zamanında veya erken yapılacak bir seçimin ülkemiz demokrasisi açısından farklı bir önemi olacak.

Bu seçim mevcut Cumhur İttifakından yana olanlar ile başkanlık sistemine karşı olup parlamenter sistemden yana olanlar arasında geçecek.

Bunun üçüncü bir şıkkı yok. Bu sistemin haricinde bir yol görünmüyor. Siyasi zelpazede Bu sistemin taraftarları belli. Ya bugünkü idareden mutluyum denilip iktidara onay verecek, ya da ona karşı olup parlamenter sistem için mücadele yolunu seçecek.

Bu mücadeleyi verecek milletvekili adaylarının siyasi donanımlı olması her platformda partisinin siyasetini savunabilecek bilince sahip bulunmaları gerekecek.

Her iki kesimi savunanlar için de durum böyle. Yapılacak seçimdeki siyasi mücadele bundan öncesi gibi olmayacak. Bu seçim sonuçları bazı partilerin halk nezdinde gücünü de göstermiş olacak. Böyle önemli bir siyasi sınava o konuda deneyimi olmayan,onun bunun icazeti ile milletvekili olacaklara imkan verilmemeli. Bundan önceki seçimlerde olduğu gibi o göreve layık olmayanlar, genel merkez ve onların onayı ile milletvekili adayı olanlar kendi sonlarını hazırlayacakları gibi onları o göreve layık görenlerin de sonlarını hazırlar.

Başta Ana Muhalefet Partisi CHP olmak üzere bu seçimde milletvekili adayı olacakların daha dikkatli, özenle belirleneceği,Genel Merkez onayı yerine halk onayının dikkate alınacağı yönünde çalışmalar var.

Böyle bir uygulama olursa bugün farklı güvencelerle milletvekili hayali görenlerin bu sınavı kazanmaları mümkün görünmüyor. Parlamenterlik hayali görenler partilerinin geleceğini de düşünerek kararlarını gözden geçirmeli.

Eğer bu yükü taşıyamayacak düzeyde olanlar ve onun bunun gücüne güvenenler boş hayale kapılmasın.

--------------------

HATADAN GERİ DÖNMEK İÇİN FIRSAT

Daha önceki seçimde CHP milletvekili seçimlerinde yapılan hatasını anlamış olacak ki, bu seçimin farklı hayati bir seçim olacağının farkına varmış görünüyor.

Bu defa yoğurdu üfleyerek yemek zorundalar. Bunu yapmadıkları zaman kendilerinin sonunu da hazırlamış olurlar. Meraklı olanlara hatırlatmak isterim.

---------------

FIKRA

İŞİN SIRRI

At çalmak amacıyla ahıra giren hırsız yakalanır.

Ahır sahibi merakla sorar:

Bu hırsızlığın sırrını bana öğretirsen, seni serbest

bırakacağım.

Hırsız bu teklifi kabul eder.

Adamın gözünün önünde atın yularını çözer, gemini vurur.

Üstüne atlayıp dörtnala uzaklaşırken bağırır:

"Öğrendin mi işte böyle" der

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.