Kentimizin en önemli sorunlarının başında araçların otopark sorunu geliyor. Araçların park edecek yer bulamayan araç sahipleri yol çevrelerini sokak aralarını aracını park edeceği yer aramak zorunda kalıyor.

Park ücretlerinin yüksek olması nedeniyle otoparklara park edilmiyor.

Araç sahipleri de otopark ücreti ödememek için aracını sokak aralarına park ediyor.Kentimizde sokak ve caddeler,adeta araçların otopark alanına dönüştü.Yayalara geçecek yer kalmıyor.

Araç sahipleri sokağa park ettikleri araçlarının ne kadar güvende olacağını da dikkate almıyor.

Bazı kişilerin aracına zarar verilmesi halinde şikayet edeceği bir yer bulunamıyor.Bugüne kadar böyle olaylara defalarca şahit olduk.Araçların sokak aralarına park edilmesinin önüne geçmek ilimizin acil olarak çözülmesi gereken sorunların başında geliyor.

Edirne’nin bazı semtlerinde sokakların dar olması nedeniyle buralara araçların park edilmesi sonucu ambulans ve itfaiyenin girişi zorlaşıyor.

Böyle acil durumlarda ataç sahibine ulaşmak da zor olduğu için yangını söndürmek ,çevreye yayılmasının önlemek daha da güçleşiyor.Edirne’nin acil olarak düzenli otopark alanlarına ihtiyacı var .

Gerekli düzenleme yapmadan boş arsaların otopark olarak kullanılması ile bu sorun çözümlenemez.

Turizm sezonunda ilimize gelen turistler araçlarına park yeri bulmada zorlanıyor.

Otopark ücreti alınan yerlerde araç sahiplerinden ne kadar ücret alındığı belli değil.Buralarda araç sahiplerinden fazla ücret alınmasının faturası ilimizin mahalli idaresine çıkarılıyor.

Yedi yol ağzında araçlara park yeri olarak ayrılan yol kenarındaki alandan turistlerin yararlanması yerine gün boyu yerli araç sahiplerince otopark olarak kullanılıyor.

Belediyece yapılacak kontrolde bunun böyle olduğu belirlenir .Önemli bir turizm kenti olma yolunda olan kentimizin araç otopark sorunu acil olarak çözümlenmeli.

Otoparklarda ve yol kenarında araçların ücretli olarak

park ettiği yerler yetkililerce sıkı kontrol edilmeli,Buralardan haksız kazanç sağlanmasına izin verilmemeli.

Bazılarınca önemsiz gibi görülen ve bugüne kadar gerekli çözüm bulunulmayan bu sorun kentimiz turizmi ve mahalli yönetim için olumsuz görüntü yaratacaktır.

Gelen turistleri kentimizden sorunsuz ,mutlu olarak gönderemiyorsak şehrimizin turizmle gelişmesi hayal olur.

------

TUVALETLER BAKIMLI DEĞİL

İnsanların en önemli ihtiyaçlarının başında gelen şehir merkezindeki tuvaletler konusunda şikayetler alıyoruz.Tuvaletlerin hijyenik olmadığı,gerekli temizlik yapılmadığı söyleniyor.

Diğer taraftan, tuvalet ve otoparklarda ,bazı kişilerin turistlere farklı fiyat uygulamasına,turistlere karşı saygısız davranmalara çözüm bulmak zorundayız

.Bu konuları denetleyecek mahalli ,mülki yetkililer özellikle turistlerin yoğun olduğu bu aylarda denetimlerini daha da sıklaştırmalı.Bu hepimiz için de önemli görev olmalı .

Yapılan haksız uygulamaları yetkililere iletmek vatandaşlık görevimiz olmalı “Bana ne” diyerek görmemezlikten gelmemeliyiz .Medeni ülkeler çağdaş ve demokrat olma yolunu böyle sağlamışlardır.

---------------------

FIKRA

AKILLI EŞEK

Kibirli olması ile tanınan bir köylünün bostanından geçiyordu.kuyunun etrafında gözleri bağlı bir eşeğin dolabı döndürdüğünü görünce durdu.

Köylüye:”Zavallı hayvanın neden gözlerini bağladın “diye sordu.

Köylü:”Ağam, gözleri bağlı olunca eşek düz bir yolda yürüdüğünü sanır” diye cevap verdi.

Yoksa döne döne eşeğin başı döner”

-“Bir de eşeğin boynyna çıngırak takmışsın ya?”

-“Çıngırak sesi kesildiğinde eşeğin durduğunu anlarız.”

-“ Peki eşek durduğu yerde başını sallayarak seni aldatırsa?”

Köylü “aman ağam ”diye gülümsedi.

Sizin kadar akıllı eşek nerede..?”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.