Siyasi partilerde  mahalli seçim öncesi yaşanılan küskünlükler,kırgınlıklar,seçim günü yaklaştıkça bu   durumun azaldığını, bu kişilerin  oylarının seçimi kazanma ihtimali olan partilere yöneldiğini görüyoruz.

Bu durumda olan vatandaşlarla yaptığım görüşmelerde buna tanık oldum.

Bölge halkımız seçimde oy kullanmayı önemli bir görev olarak kabul ediyor.

 Bir süredir muhalefet partilerinde görünen  küskünlükler kamuoyuna yansımasa da  iktidar partisinde de oldu.

Seçimde aday olanları uygun bulmayıp onaylamayanların tepkilerine tanık olduk.

Seçim günü yaklaştıkça bu küskünlerin büyük bölümü, özellikle: ”ben partime oy vermem” diyenler partilerini gönüllü olarak olmasalar da seçimde destekler durum  geldi..Partileri ile görülmesi gereken  hesaplarının seçim sonrası yapılmasını daha uygun görüyorlar.

Bu arada seçimde kazanma şansı bulunmayan partilerin  seçmenlerinin bir bölümü ise kazanma şansı olan partilerin yanında yer alma eğilimindeler. Çevremde yaptığım araştırmada buna tanık oldum.

------------

MAHALLİ SEÇİMLER GENEL SEÇİMLER GİBİ DEĞİL

Mahalli seçimler,genel seçimler gibi seçmenlerin partilerine koşulsuz bağlı  şeklinde olmuyor. Mahalli seçimlerde  oy kullanmada  parti bağları ikinci planda kalıyor.

Her zaman mahalli sorunlarımızı çözmek için başvuracağımız yer olan mahalli yönetimler halkı bu görevi en iyi yapacak aday etrafında birleştiriyor.

Bu durum adayların başarı grafiğini,  seçilme şanslarını artırıyor. Bu konuda siyasi bağımlılık ikinci planda kalıyor.

Mahalli seçim sonuçları incelendiğinde bunun örneklerini başka illerde de  görüyoruz.

İnsanlarımız özellikle Trakya halkı için seçilecek  mahalli yöneticilerin  halkın  günlük  yaşamlarına müdahale etmemeleri esas alınıyor. Bu alanda başka bölgelerde görülen olumsuz  örnekler Edirne seçmeni için geçerli değil.Halkımız özel yaşamına müdahale edilmesini  çağdaş yaşam şartlarının değişmesini istemiyor.

--------------

ÖĞRENCİLERE  EDRİNE’Yİ  TERCİH ETMELERİNİN SEBEBİNİ SORDUM

Trakya Üniversitesi’nde okuyan öğrencilerle yaptığım görüşmede “Neden Trakya Üniversitesini tercih ettiniz.?” Diye soru yönelttim çoğundan aldığım cevap şu:”Bu ilde öğrenciler için uygun çağdaş  yaşam koşulları var. Kimse gereksiz yere başkasının hayatına müdahale etmiyor.

Edirne’de çağdaş ,insan haklarına saygılı Avrupa kültürüne benzer bir beşeri  yapı  var.

 Halk  bunu iyice özümsemiş.Bizler ve ailemiz bunu bildiğimiz için üniversitede tercihimizi, ilk olarak Trakya Üniversitesi’nde kullandık Burada  eğitimimiz  süresince rahat huzur içinde yaşıyoruz.

Özel yaşamımıza karışan  bu konuda bizi taciz eden  olmuyor.Bu  nedenle  biz ve ailemiz de huzur , içindeyiz” cevabını aldım.     

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.