Her ayın son  cumartesi günü buluşan “Ozan Ağacı” grubu, yaz aylarındaki dinlenmeden sonra, Eylül ayında buluşmalarına yeniden başladı.  Buluşmalar “Edirne Lisesinden yetişenler binasında yapılıyordu. Aynı biçimde yine devam edecek. Buluşma saati 14’oo tür.

Bu buluşmalar herkese açıktır. İsteyen kendi şiirini, isteyen bir başkasının şiirini okuyabilir. İzleyici olarak katılmakta olası. Buluşmalara katılan müzisyenlerimiz de zaman zaman programı renklendirmekte. Yıllardır süren etkinliğe çevreden katılan şairler ve müzisyenler de olmakta.

Kasım ayının son Cumartesi günü yeniden bu buluşma olacaktır. Basın mensuplarından ve ETV’den de ilgi bekliyoruz.

Alınan karar gereği bu aydan sonraki aylarda ünlü ozanlarımızdan biri anılacaktır. Kasım ayında ölüm yıldönümü nedeniyle Orhan Veli İlhan ACARSER arkadaşımız görevlendirilmiştir. Yine ölüm yıldönümü nedeniyle aralık ayının son cumartesi gününde Behçet Necatigil (Öğretmenim olmuştu) Ben, yani Necdet TEZCAN tarafından  anılacaktır.

Yıllar önce başlayan bu buluşmalar Özlem-Mehmet  Ağırgan Tarafından başlatılmıştı. Mehmet Ağırgan dostumuzu kaybetmemize rağmen, O’nun da vasiyeti üzerine yine sürdürülmektedir.

Bu arada toplantımızın yapıldığı binanın daha doğrusu derneğın yardımseverliğine, Kapılarını bize açmasına,  nezaketi ve içtenliğine teşekkür etmek gerekir kanısındayım.

Yönetim kurulu olarak  TUNÇ Beyden binayı ve etkinlikleri tanıtan bir belge istemiştim. O da bana hiç tereddütsüz “BİR SİVİL  TOPLUM KURULUŞUNUN  75 Yıllık Öyküsü Yapıtını verdi. Kitap Kapağının Allt tarafında da:EDİRNE LİSESİNDEN YETİŞENLER  DERNEĞİ –ATIL ERMAN- yazmakta.

Pırıl pırıl bir baskı ve renk renk fotğraflardan oluşmakta yapıt.

Hemen girişteki açıklama şöyle:

EDİRNE LİSESİNDEN YETİŞENLER  CAMİASI

 “152 Yıllık bir geçmişe sahip olan Edirne Lisesinden Yetişenler, ülkemizin ve dünyamızın çeşitli yörelerine yayılmış çok büyük bir camiadır.

Sadece  cumhuriyet döneminde  10.000’i aşkın genç insan, Edirne Lisesinden feyiz almıştır. Bu köklü eğitim kurumundan yetişenlerin hepsi ülkesine, Bayrağına ve Atatürk ilkelerine candan bağlı olup, her biri, birer Edirne sevdalısıdır.

Edirne Lisesinden Yetişenler Derneği, geniş örgütü ile bu büyük camiayı temsil eder. Camiamız  mensuplarının aralarındaki güçlü dayanışmayı ve okulumuzla yetişenler arasındaki destek ve ilişkilerin koordinasyonunu sağlayan derneğimiz, Türkiye’nin  en eski sivil toplum kuruluşlarında biridir.”

Birlik ve beraberliğin yıllardır yaşatılmasının belki de tek örneği böyle bir derneği ve gelmiş geçmiş yöneticilerini en içten dileklerimle kutlar, sonsuza değin devamını dilerim.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.