Cami inşasını sordular

Edirne Çevre Gönüllüleri Derneği Adına Başkan Ayten Eren Trakya Üniversitesi Balkan yerleşkesine cami yapımı hakkında Trakya Üniversitesi Rektörlüğüne dilekçe yazdı.

Cami inşasını sordular

Edirne Çevre Gönüllüleri Derneği Adına Başkan Ayten Eren Trakya Üniversitesi Balkan yerleşkesine cami yapımı hakkında Trakya Üniversitesi Rektörlüğüne dilekçe yazdı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
03 Ocak 2018 Çarşamba 10:17
Cami inşasını sordular

    Konuyla ilgili yapılan yazılı açıklama ise şöyle; "Edirne Çevre Gönüllüleri Derneği olarak aldığımız duyum üzerine T.Ü Rektörlüğü'ne ''Bilgi Edinme hakkımızı kullanarak; 29 Aralık Cuma 2017 de bir dilekçeyle başvurumuzu yapmış bulunuyoruz. Kamuoyu olarak kentlilerimizin de duyarlı olmasını sağlamak için dilekçe örneğimizi kentlilerimiz ile de paylaşıyoruz.
Verilecek yanıtın da kentlilerimiz ile paylaşacağımızı bildiririz.
TRAKYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNE;
Trakya Üniversitesi Rektörlüğü tarafından üniversiteniz Balkan Yerleşkesi içinde merkez kütüphanesinin alt bölgesine, ağaçlarla kaplı yeşil alan üzerine Cami yaptırılacağı Edirne kamuoyunca konuşulmaktadır.
Edirne Çevre Gönüllüleri Derneği olarak üyelerimizin ve kamuoyunun bilgilenmesi, idari şeffaflık ilkesinin yaşama geçmesi, doğal varlıklarının geleceği açısından aşağıda belirttiğimiz hususlarda bilgi ve belge paylaşımını istemekteyiz.
1-      Üniversiteniz Balkan Yerleşkesine Cami yapılacak mıdır?
2-      Yapılacak ve yaptırılacak cami hangi alan üzerine inşa edilecektir?
    3-   Süperbetin    Caminin yapılacağı alan büyüklüğü nedir? Hali hazırda bu alanın niteliği ve kullanım şekli nedir? Alan üzerinde kaç adet ağaç bulunmaktadır?
    4-      Cami inşası için Rektörlük kararı, Yönetim Kurulu kararı, Senato kararı alınmış mıdır?
    5-      Cami projesi teknik olarak hangi aşamadadır?
    6-      Üniversiteniz Balkan Yerleşkesi içinde kaç adet mescit bulunmaktadır?
    7-      Cami projesi ile ilgili olarak Edirne Valiliği ve/veya Edirne Belediye Başkanlığı ile hangi yazışmalar yapılmıştır?
    8-      Cami projesi için üniversite öğretim üyelerinin, öğretim görevlilerinin, çalışanlarının, öğrencilerinin ve Edirne halkının görüşlerine başvurulmuş mudur?
    Konu ile ilgili kurum yazışmaları, plan ve proje, taslak çalışma, eskiz, yönetim kurulu kararı, senato kararı gibi bilgilerin ve belgelerin, CD veya basılı evrak olarak derneğimize verilmesini Anayasanın 74. maddesi ve 3071 sayılı yasanın 7.maddesi ile 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanununun 11.maddesi uyarınca saygıyla arz ve talep ederiz."
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.