ENEZ GÜLÇAVUŞ SAHİLİNDE AĞAÇLANDIRMA ÇALIŞMALARI   

Muhtar ve 30 bayan gönüllü çalışmaları sürdürüyor.

ENEZ GÜLÇAVUŞ SAHİLİNDE AĞAÇLANDIRMA ÇALIŞMALARI   

Muhtar ve 30 bayan gönüllü çalışmaları sürdürüyor.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
17 Mart 2018 Cumartesi 08:00
ENEZ GÜLÇAVUŞ SAHİLİNDE AĞAÇLANDIRMA ÇALIŞMALARI   

                Enez İlçemizin Gülçavuş sahil köyünde otuz yıl önce dikilmiş olan, ancak; ekonomik ömürlerini doldurmaları nedeniyle, geçtiğimiz 2-3 yıl içerisinde kesilen binlerce çam ağacı, sanayide değerlendirilmek üzere kuruluşlara satılmıştı. Takiben ise bu arazilere yeniden çam fidanları dikilmişti.

                Aldığımız yeni bir duyuma göre; Gülçavuş Köyü’nün çalışkan Muhtarı Sevgili Burhan  Kahraman’ın girişimleri sonucu, sahile uzanan 1 Mariobet Km.’lik asfalt yolun her iki tarafına, çeşitli türlerde ağaçlar dikilerek, güzel bir ‘Bulvar’oluşturuldu.

                Gülçavuş Köyü sahilinin gelişebilmesi ve turizme açılması bakımından altyapı oluşturulmasının şart olduğunu vurgulayan Muhtar Burhan Kahraman Gazetemiz ‘Vatandaş’a bir açıklama yaparak şunları söyledi: ‘’Sahilimizin turizm açısından gelişmesini sağlamaya çalışıyoruz. Bunun için öncelikle çevremizin gelişmesini teşvik edecek olan, bu ağaçlandırma çalışmalarımıza paralel olarak, şimdi de 30 bayan gönüllümüz tarafından eski orman yolumuzun her iki tarafına çok sayıda ‘Ladin’ ağacı dikimi, gönüllü bayanlarımız tarafından yapılıyor.’’

                Bu arada ağaç dikimi yapan gönüllü bir bayan ile yaptığımız telefon görüşmemiz sırasında ‘’Neden Ladin ağacı dikiyorsunuz da başka ağaç değil? şeklindeki bir soru sorduk , şunları söyledi:

                ‘’Ağaç diktiğimiz sahilin denize çok yakın olması nedeniyle, diğer ağaç türleri denizden esen tuzlu rüzgara dayanamayıp kuruyor. Bu rüzgarlara ise ancak Ladin türü ağaçlar dayanabiliyor. Bu nedenle ağaç dikerken, ladin ağaçlarını tercih etmek zorunda kaldık. Muhtar Kahraman ise biraz ağaçları sulama konusuna değinerek şöyle dedi: ‘’Ağaçları bu mevsimin yağışlı oması nedeniyle şimdi diktik. Zira, bu mevsimde bol yağış olabiliyor ve dikilen ağaçlar bol bol sulanarak, kuruma tehlikesi ortadan kalkıyor. Yaz aylarında da bir sulama ekibi oluşturarak, ağaçları sulama çalışmalarını sürdüreceğiz.’’

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.